.
Thomas Vanderveken
maandag 6 februari 2023

Thomas Vanderveken: “We geraakten niet bij elkaar” 

Het begin van zijn relatie liep niet van een leien dakje 

Meer dan vijftien jaar geleden ontmoette televisiemaker zijn echtgenote Véronique Leysen voor het eerst. Dat gebeurde op een afterparty van het programma ‘Steracteur Sterartiest’ dat hij destijds presenteerde.

“Ik kwam daar binnen, ik zag een beeldschone vrouw, ze stond pal in een spot, ze was aan het lachen en het goud klaterde van de bergen.”

Hoewel Thomas vervolgens bij haar groepje ging staan, besloot hij haar die eerste avond niet aan te spreken. Een tactische keuze die werkte want niet veel later nodigde Véronique hem uit voor een voorstelling waarin ze als actrice te zien was.

Alhoewel ze elkaar op de receptie achteraf graag wilden spreken, lukte dat ook toen niet. Met dank aan Thomas’ collega Jan Van Looveren: “Jan hield maar niet op met praten en we geraakten niet bij elkaar.”

Pas op weg naar huis kreeg hij een sms van Véronique waarin ze hem op de koffie uitnodigde. Thomas besloot rechtsomkeer te maken en het was vertrokken: “Véronique is de vrouw van mijn leven, de moeder van mijn kinderen, ze is één van de allerbepalendste dingen in mijn leven,” besluit hij.