.
Thomas Vanderveken, Jan Van Looveren, Britt Van Marsenille
woensdag 8 september 2021

Thomas Vanderveken overweegt carrièreswitch: “ik krijg er zoveel energie van”

Stopt Thomas Vanderveken binnenkort als presentator?

Thomas Vanderveken zal dit najaar niet weg te slaan zijn van uw televisiescherm. Zo zal hij te zien zijn in ‘1 Jaar Gratis’, ‘Factcheckers’ en ‘Alleen Elvis Blijft Bestaan’. Thomas doet zijn job als presentator heel erg graag, maar heeft toch ook de ambitie om een andere richting uit te gaan. “Pianospelen is ’n deel van mij, ik krijg er zoveel energie van. Op de piano in de kleuterklas speelde ik de liedjes na die we zongen. De juf vertelde dat tegen mijn ouders en vanaf mijn vijfde ben ik les gaan volgen”, vertelt Thomas over zijn jeugd in Dag Allemaal.

Thomas ging naar het conservatorium om te studeren en keek op naar zijn grote voorbeelden: Toon Hermans, Wim Sonneveld … Een ongelukkig voorval zorgde er voor dat hij uiteindelijk toch een andere richting uit ging en niet verder ging met piano spelen. “Op een gegeven moment heb ik mijn vinger verstuikt en kon ik een tijdlang geen acht uur per dag oefenen, een vereiste om concertpianist te worden. Daardoor ben ik bij ‘Spoed’ beland.”

Dankzij ‘Thomas Speelt Het Hard’, werd de droom om iets met muziek te doen uiteindelijk toch nog een beetje werkelijkheid voor Vanderveken.