You are here

Thomas Vanderveken ontvangt Paul Dujardin in de derde XL-aflevering van Alleen Elvis blijft bestaan

20/12/2013 13:25-

Vrijdagavond 20 december op Canvas.

Vier vrijdagen in december presenteert Thomas Vanderveken een extra lange versie van Alleen Elvis blijft bestaan. Bijna twee uur spannende live televisie met beklijvende beeldfragmenten en gasten van formaat.

Op vrijdag 20 december is dat ‘cultuurpaus’ Paul Dujardin, de directeur-generaal van Bozar, het Paleis voor Schone Kunsten in Brussel. Paul Dujardin is een man met een mening en een missie. En dat maakt van hem een geknipte gast voor Alleen Elvis.

Paul Dujardin is een telg uit een Brussels middenstandsgezin die zichzelf gestaag opwerkte in de ‘culturele wereld’.

De vader van Paul Dujardin had een bloeiende slagerszaak en Paul Van den Boeynants was een vriend des huizes. De jonge Paul Dujardin (°1963) groeide op in een groot gezin – 10 kinderen – en ging op zijn 18de kunstgeschiedenis studeren aan de VUB. Na zijn studies werkte hij een tijdje als assistent toneelmeester voor een productie van de Nationale Opera. In 1988 lag Dujardin mee aan de basis van Ars Musica, het festival voor hedendaagse muziek. In juli 2001 werd hij directeur-generaal van Bozar, een functie die hij vandaag ook nog bekleedt.

Ondertussen is hij tot ‘ridder’ geslagen en mag hij ook de Voorzitter van de Europese Commissie adviseren. Gespreksstof genoeg dus voor de derde ‘extra lange’ aflevering van Alleen Elvis in december.

Maar het gesprek met Dujardin draait niet alleen om cultuur. Dujardin brengt fragmenten mee over U2-frontman Bono én met de film Va, Vis et Deviens ook een ontroerend adoptieverhaal. Ook ‘Zorba De Griek’, Het Muzieksalon’ (een oude film uit India) en Die Blechtrommel van Volker Schlöndorff passeren de revue.

Alleen Elvis XL

De ingrediënten van Alleen Elvis blijven ongewijzigd: twaalf beeldfragmenten sieren de centrale beeldmozaïek. Twaalf fragmenten die de gast gevormd, gevoed, geprikkeld, ontroerd en aan het lachen hebben gebracht; negen daarvan zijn door de gast zelf gekozen, drie door Thomas en zijn redactie. Thomas praat erover met zijn gast en zoals we de voorbije maanden hebben gezien, kan het gesprek daarbij alle kanten uitgaan: de magie van live televisie.

Alleen Elvis blijft bestaan XL – Paul Dujardin : vrijdag 20 december, om 21.20 u. op Canvas.

Meer nieuws over:

Thomas Vanderveken, Paul Dujardin

Gerelateerde foto's:

Steracteur Sterartiest - deel 5

Thomas Vanderveken - Lint - 06/03/2009

Steracteur Sterartiest - deel 4

Thomas Vanderveken - Lint - 13/02/2009

Steracteur Sterartiest - deel 3

Thomas Vanderveken - Lint - 24/01/2009

Steracteur Sterartiest - deel 2

Thomas Vanderveken - Lint - 09/01/2009

Steracteur Sterartiest 2008 - deel 1

Thomas Vanderveken - Lint - 24/12/2008

Gerelateerde bio's: