.
News Image

Thomas Vanderveken komt terug met 'Alleen Elvis Blijft Bestaan'

Nog dit voorjaar start het nieuwe seizoen.

Goed nieuws voor de liefhebbers van 'Alleen Elvis blijft bestaan'. Het onvolprezen programma komt in het najaar terug op het vernieuwde Canvas. Meer nog: ook dit voorjaar heeft Thomas Vanderveken opnieuw een fijn gezelschap van boeiende gasten uitgenodigd om aan de hand van film- en televisiefragmenten te komen vertellen over wat hen passioneert. In deze korte, maar krachtige derde reeks gaat het meer bepaald om Wim Helsen (cabaretier), Hans Van Dyck (bioloog, vlinderexpert en broer van), Joris Luyendijk (journalist), Anne Chapelle (zakenvrouw en fashionista), Kamagurka (tekenaar) en Jan Raes (intendant, muzikant en broer van). Vanaf vrijdag 24 april na de speelfilm, omstreeks 22.30 u.

Na twee seizoenen heeft Alleen Elvis blijft bestaan zijn bestaansrecht meer dan bewezen. Het live uitgezonden programma met Thomas Vanderveken kan rekenen op een schare enthousiaste volgelingen (sla er de sociale media maar eens op na), werd genomineerd voor de Ha! van Humo en ook voor twee Vlaamse televisiesterren: één in de categorie Beste Entertainmentprogramma en één voor Thomas Vanderveken als Beste Presentator.

In april en mei ontvangt Thomas Vanderveken zes weken lang boeiende gasten uit heel verschillende maatschappelijke domeinen, voor een intens, ontwapenend en soms vinnig gesprek. Goed voor een ‘andere kijk’ van anderhalf uur op het leven en werk van de gasten.

De ingrediënten van het programma blijven ongewijzigd: twaalf beeldfragmenten voeden en sturen het gesprek. De gast van Thomas kiest telkens negen beeldfragmenten uit films, documentaires, videoclips, enz. Beelden die hem ontroerd, geprikkeld, gevoed én aan het lachen hebben gebracht. Thomas en zijn redactie voegen daar telkens nog drie verrassingsfragmenten aan toe. Alleen Elvis wervelt live, en zonder strak scenario van beeldfragment over gesprek tot beeldfragment. Dat maakt het net zo prikkelend en onvoorspelbaar.

Vrijdag 24 april – Wim Helsen

Dat hij wou ‘spelen’, wist Wim Helsen al sinds hij vijftien was. Maar de weg van het college in Edegem naar het podium was geen snelweg. Wim studeerde en werkte als leraar, museumgids, cafébaas en radioredacteur. Maar zijn tienerverlangen bleef luid roepen. Wim luisterde en op zijn 30ste hakte hij de knoop door. Hij nam ontslag bij Radio 1 en sprong. Een sprong in het diepe, een sprong naar het podium. Zijn lef loonde: met zijn eerste voorstelling ‘Heden Soup!’ won hij meteen de prijs voor meest beloftevolle cabaretier. Met ‘Bij mij zijt ge veilig’, ‘Het uur van de prutser’ en ‘Spijtig Spijtig Spijtig’ veroverde en won Wim Helsen oneindig veel harten. En tweemaal de Poelifinario. De hoogste eer binnen het Nederlandse en Vlaamse cabaret. Wim heeft een feilloze komische timing, maar de gevoelens en situaties die hij oproept zijn vaak ook pijnlijk en gênant. Een koorddanser tussen schaamte en schateren.

Alleen Elvis blijft bestaan III: vanaf vrijdag 24 april na de speelfilm (omstreeks 22.30 u.)