.
Thomas Vanderveken
vrijdag 3 mei 2024

Thomas Vanderveken: “Het ziet er anders uit dan ik me had ingebeeld”

Maar hij wil nog altijd meedoen

BV’s durven wel al eens vergeten wat ze in het verleden hebben gezegd. Soms is het bewust, soms onbewust. Zo heeft Thomas Vanderveken ooit gezegd dat hij zonder twijfel zou meedoen met de roaring twenties van zodra deze zouden terugkeren.

“Ze zien er misschien anders uit dan hoe ik het mij in volle coronacrisis had ingebeeld - met lange parelkettingen en dansend op de tafel - maar ik vind wel dat we sinds de pandemie met z'n allen bewuster in het leven staan', zegt Thomas over de eerste quote waarop we terugblikken. 'Ik merk ook dat mensen meer dan ooit op zoek zijn naar plezier en vermaak. Of het nu gaat om gezellig iets drinken of het kijken naar vrolijke tv-programma's. You only live once, weet je wel”, klinkt het nu bij Thomas in Primo.

Veel mensen leven onder het motto dat je beter spijt kunt hebben van dingen die je wel hebt gedaan, dan van dingen die je niet hebt gedaan. En daar kan Vanderveken zich wel in vinden.

“Ik wil zoveel mogelijk schransen van de buffetten die het leven te bieden heeft. Wanneer ik in een all-inhotel zou verblijven, wil ik van álle gerechtjes geproefd hebben. Met eten lukt dat nog, maar mijn grote frustratie in het leven? Dat het geen 10.000 jaar duurt. Mensen beweren weleens dat ik mij bij een eeuwig leven zou gaan vervelen. Misschien, maar 80 jaar is zo kort! Er zijn zoveel toffe plekken te bezoeken, plezante dingen te doen en boeiende mensen te spreken...”