.
News Image

Thomas Vanderveken: “er is iets veel mooiers in de plaats gekomen”

"Nu is er nog iets veel mooiers en intensers voor in de plaats gekomen."

Thomas Vanderveken vormt al sinds 2007 een koppel met Véronique Leysen en ondertussen heeft het koppel ook twee zoontjes: Otto en Isaï. Al geeft de presentator toe dat hij het vaderschap lang voor zich uit heeft geschoven…

“Dat ik ooit vader zou zijn, heb ik altijd gehoopt”, geeft Vanderveken toe in Story. “Al moet ik wel toegeven dat ik het ouderschap, net als veel mannen, een tijdje voor me uit heb geschoven.”

Maar toen zijn echtgenote Véronique Leysen hem expliciet vroeg om samen met haar een kindje te maken, was uitstel niet langer aan de orde.

“Toen ik zelf nog geen kinderen had, kon ik me niet voorstellen hoe ze je leven fundamenteel veranderen, ten goede. Het is onmogelijk om niet overvallen te worden door het vaderschap. Het is zo groots, zo alomvattend”, vertelt Thomas Vanderveken in Story.

“Ik ben niet meer in de eerste plaats Thomas – zoals vroeger – maar vooral de papa van Otto en Isaï. Dat omarm en koester ik echt”, aldus de presentator die wel toegeeft dat je daarvoor ook dingen moet opgeven.

“Natuurlijk teren Véronique en ik ook op wat we vroeger hebben meegemaakt: de reizen die we met z’n tweetjes maakten, de etentjes die we zo vaak deden in Antwerpen... Toen dat allemaal kon, zijn we in New York geweest, maar ook in Zuid-Afrika, Peru...”

“We hebben enorm genoten van die onbezorgde vorm van leven, zonder grote verantwoordelijkheden. Maar nu is er nog iets veel mooiers en intensers voor in de plaats gekomen. En dan neem je de korte nachten er graag bij”, lacht Thomas Vanderveken trots in Story.

Bio van Thomas Vanderveken en Veronique Leysen