.
Thomas Van Goethem
woensdag 22 februari 2023

Thomas Van Goethem: “#LikeMe was haar tweede leven”

Ze kwam altijd mee naar de set

Het is soms angstaanjagend hoe dun de lijn soms is tussen fictie en realiteit. Dat weet ook Hugo Sigal. Toen hij meespeelde in het 4de seizoen van ‘#LikeMe’ werd hij niet alleen daar geconfronteerd met Alzheimer, maar ook bij zijn vrouw Nicole.

‘#LikeMe’ mijdt de moeilijke thema’s niet. Denk maar aan kanker in seizoen 1 en adoptie in seizoen 2. Dit keer is het hebben van Alzheimer dus aan de beurt.

En we kunnen ons goed inbeelden dat dat voor Hugo erg confronterend zal geweest zijn. “Hugo is sowieso een geëngageerde acteur, die leeft en meevoelt met zijn personage. Dat Nicole er bij elke opname bij was, maakte het er voor hem niet makkelijker op”, zegt bedenker Thomas Van Goethem.

In een reeks is het makkelijk om je problemen af te ronden en op zij te zetten, maar in het echt leven kan je de ziekte niet even wegschuiven of vergeten. Het is er altijd.

“Nicole ging zelf heel nuchter om met de situatie. Zij besefte heel goed wat er met haar aan de hand was, maar zij was een enorme optimist. Tijdens de opnamen had de ziekte Nicole in haar greep en waren er momenten dat ze niet meer zo helder was en verward overkwam. Maar ze was nooit helemaal van de wereld. ‘#LikeMe’ was ook een beetje haar tweede leven. De omgeving voelde voor haar heel vertrouwd.”