.
Thomas Van Goethem
zondag 11 september 2022

Thomas Van Goethem is het meesterbrein: “Dat genre is ondergewaardeerd”

Hij wil generaties met elkaar verbinden

#LikeMe is een ware televisie en hitsensatie in Vlaanderen. Overal waar Caro, Vince, Yemi, Maria en Emma verschijnen, gaan duizenden kinderen uit hun dak. De hits van vroeger worden luidkeels meegebruld en er wordt ook vrolijk meegedanst.

Dat succes hebben we vooral te danken aan Thomas Van Goethem, die het meesterbrein is achter de succesformule van #LikeMe. Hij richtte 7 jaar geleden Fabric Magic op, een productiehuis waar naschoolse dans-, zang- en acteeropleidingen worden georganiseerd.

“In vergelijking met pakweg Nederland is het musicalgenre van Vlaanderen altijd ondergewaardeerd geweest. Ik was dat een beetje beu. Al vanaf m’n negende speel ik zelf mee in voorstellingen, maar ik droomde van een eigen musicalreeks”, vertelt hij in Het Laatste Nieuws.

5 jaar geleden begon Thomas te schrijven aan een basisconcept, en langzaamaan groeide het idee om Vlaamse klassiekers in een nieuw jasje te steken. “Ouders genieten er echt van om hun kind te zien meezingen met pakweg ‘Lichtjes van de Schelde’. Maar dankzij de muziek kunnen we rauwe verhaallijnen, zoals cyberpesten of gaybashing wat verzachten. “

Thomas trok met zijn idee naar Ketnet, en daar waren ze meteen enthousiast. “Het opnemen van een fictiereeks is erg arbeidsintensief. En dan komt het musicalaspect er nog bovenop. Één act voorbereiden neemt zo’n 16 uur in beslag. Voor het inzingen van de nummers voorzien we zo’n 180 uur.”

Het is dus al 5 jaar keihard werken voor Thomas, maar hij doet het met liefde. “Naast het voorbereiden van de act en het inzingen van de nummers zijn er nog de uren dat hij aan het schrijven is of dat hij vanalles regelt achter de schermen. Ik heb al vijf jaar geen vakantie meer gehad. Maar ik zie me niet als de grote baas, eerder de klasclown.”

Bio van Thomas Van Goethem

Meer Over:

Thomas Van Goethem