.
Thomas Van Goethem
zaterdag 25 februari 2023

Thomas Van Goethem: “Er werden daar niet veel woorden aan vuilgemaakt”

Het komt nu dubbel zo hard binnen

Nicole en Hugo zijn altijd onafscheidelijk geweest. Ook wanneer Hugo moest gaan acteren in ‘#LikeMe’ was Nicole altijd mee.

De set van ‘#LikeMe’ was een beetje haar tweede leven geworden waar ze zowat alles en iedereen kende en waar iedereen ook haar kende. Ze was gewoon een deel van de ploeg.

“Iedereen wist dat er alzheimer bij haar was vastgesteld, maar daar werden niet veel woorden aan vuilgemaakt. Het is altijd Hugo’s wens geweest dat we zo normaal mogelijk met haar ziekte zouden omgaan”, vertelt #LikeMe-bedenker Thomas Van Goethem aan Dag Allemaal.

Omdat Thomas het verhaal rond de ziekte zo goed mogelijk wou overbrengen naar de kijkers heeft hij samengezeten met een professor. Voor hem was het heel belangrijk dat het verhaal juist werd vertelt en dat er niet alleen drama was.

Thomas vermoedt dat Hugo het bij het zien van de afleveringen nu veel moeilijker zal hebben dan tijdens de opnames. “We hebben destijds seizoen drie en vier door elkaar gedraaid, dus was het niet evident om het geheel te zien. Maar nu komt het echt binnen bij Hugo, hé. Hij is er wel fier op. Ik heb bijna iedere dag contact met hem, en heb de indruk gezien de omstandigheden dat het best goed met hem gaat.”