.
Thomas Smith
woensdag 6 februari 2019

Thomas Smith bereikt De Jaren van Verstand

Nieuwe show van wereldklasse deze week in première.


Thomas Smith isgekend om zijn energieke publieksinteractie en sublieme gedachtesprongen. Hij houdt al 18 jaar verschillende generaties op het puntje van hun stoel. In 'de jaren van verstand' komt hij geen levenslessen dicteren, maar neemt hij alledaagse zaken op de korrel en stelt hij hersenkronkels en gedragingen in vraag met de nodige hilariteit tot gevolg. Terwijl je dit leest, heb je wellicht allerlei gedachten in je hoofd: ‘We kennen Thomas Smith al.’, ‘Gaat hij weer impro doen? ’Trekt hij veel volk?’, ‘Ik moet nog naar de winkel.’…. 3 gedachten per seconde, blijkt uit wetenschappelijk onderzoek. De hele dag door. De kans is groot dat je die gedachten ook voor waar aanneemt en ernaar handelt. Maar wat als je dat eens niet zou doen?

Zijn vorige voorstelling 'Strak' werd door pers (5-sterren) en publiek lovend ontvangen. Bij Thomas pruttelde en borrelde er echter nog veel meer onder de oppervlakte. Hij voelde de drang om dieper te graven in wat de drijfveren zijn van zijn beslissingen. Het was tijd voor 'De jaren van verstand'!

Sociale en spirituele beschouwingen vlotjes gekoppeld aan alledaagse gebeurtenissen en observaties. Luchtige zaken als 2 cavia maar evengoed maatschappelijke thema's als hongersnood, mensen met echte problemen, onze voedselketen en een piano!

Thomas heeft voor zichzelf onderzocht wat de bouwstenen van zijn verstand en persoonlijkheid zijn. Hij ontdekte ook dat er een aapje in zijn hoofd zit. Een aapje dat dikwijls vanuit angst handelt en dromen in de weg staat. Willen we tot de jaren van verstand komen, dan is de opdracht simpel: laat dat aapje niet de baas zijn...

Thomas heeft zijn talent, ambacht en vakkennis volledig omarmt en gebruikt om zijn bevindingen te vertalen naar een comedyshow die inhoudelijk zeer straf en vooral heel erg grappig is. Eentje waar hij bijzonder trots op is.


De show gaat zaterdag in Mortsel in première, nadien zijn er over heel Vlaanderen voorstellingen gepland. De volledige speellijst op www.thomassmith.be .

Bio van Thomas Smith

Meer Over:

Thomas Smith