.
News Image

Theater De Roxy start tiende speelseizoen met een 'knal'

Dit ongewone seizoen start met 'Op goed geluk'


Zes maanden ! Zo lang moest Theater De Roxy uit St-Truiden de deuren sluiten omwille van het Coronavirus. Maar op vrijdag 4 september is het zover : het theater heropent de deuren en er speelt een spiksplinternieuwe komedie : ‘Op goed geluk’, erg toepasselijk in deze tijd !



Die nieuwe komedie is er eentje uit de koker van Yves Caspar, die zelf ook meespeelt én de regie in handen heeft. Caspar : “Iedereen vroeg mij of ik veel inspriratie had om te schrijven tijdens de lange lockdown. Maar het tegendeel was waar : ik had geen inspiratie ! Het was allemaal zo vreemd en raar om plots met alles te moeten stoppen. Ook mijn schrijfwerk bij de VRT-soap ‘Thuis’ stopte tijdelijk omwille van het virus. Gelukkig kon ik na enkele weken de draad weer oppakken omdat ik ook betrokken was bij de rewrites van de serie. We maakten ‘Thuis’ met andere woorden coronaproof. Hoewel de kijkers daar weinig van zullen merken. Dat was ook de bedoeling. Tegelijkertijd kreeg ik ook de idee om een coronaveilige theaterkomedie te schrijven. In ‘Op goed geluk’ houden de vijf acteurs op alle momenten anderhalve meter afstand van elkaar en ontsmetten ze regelmatig hun handen. Maar ook hier wordt er in het verhaal niet over COVID gesproken. De mensen hebben daar al genoeg over gehoord (lacht).”



In de cast herkennen we twee Wittekerke-acteurs. Elke en Sven Bran, broer en zus in de soap, vrienden in het echt : Hilde Gijsbrechts en Gunter Reniers. Gunter Reniers : “Na Wittekerke pikten we Hilde Gijsbrechts inderdaad in 2012 op om jaarlijks mee te spelen in één van onze komedies in Theater De Roxy. Dat klikte en ze is er nog steeds bij. Voor Hilde is het fijn dat ze op deze manier haar job als actrice kan combineren met haar job als zelfstandige verpleegster. Hilde heeft als thuisverpleegster een hevige periode achter de rug na deze coronacrisis. Geen betere therapie voor haar om tijdens ‘Op goed geluk’ alle remmen los te gooien in een hilarische dubbelrol, letterlijk op haar lijf geschreven.”



Binnenkort ziet u Hilde ook opduiken als gaste in de nieuwe VTM telenovelle ‘Lisa’. En Gunter maakte opnames voor seizoen 24 van ‘De Kotmadam’ en ‘Campus 12’, in het nieuwe tv-seizoen te zien op VTM en Ketnet.



Kevin Caers en Miet Bessemans maken dit olijke acterende vijftal compleet. Theater De Roxy investeerde heel wat middelen in de veiligheid van het theater. Alcoholgel, bestickering, extra personeel, de vermindering van het aantal toeschouwers per voorstelling, het aanbieden van zestien ipv 12 voorstellingen, al deze maatregelen zorgen ervoor dat u met een gerust hart veilig kan komen lachen in het bekendste theater van Limburg.



Voor info en tickets kunt u terecht op www.deroxy.be


Bio van Gunter Reniers

Meer Over:

Gunter Reniers