.
News Image

The Voice Van Vlaanderen: West-Vlaamse Battle

Wat heeft Sofia een fantastische stem!


Coach Bent Van Looy pakte vrijdag uit met een West-Vlaamse Battle tussen de 18-jarige Gilles uit Roeselare en de 24-jarige Sofia uit Torhout. Sofia zag het eigenlijk totaal niet zitten tegen een jongen met zo'n sterke stem. De vier coaches drukten bij de Blind Auditions af voor Gilles terwijl alleen Bent voor Sofia drukte. Maar deze Battle had ook voordelen. “We kunnen carpoolen”, lachtte Sofia. “Over carpoolen gesproken, ik reed onlangs op de highway en plots kwam er een enorm funky nummer op de radio: Push Up van Freestylers”, pikte Bent in. Op dat nummer zouden Gilles en Sofia hun beste dansmoves mogen bovenhalen.



En dat laatste zag vooral Gilles niet meteen zitten. Het nummer zingen was al geen echfreet evidente opdracht, zo bleek al snel tijdens de workshops… “Dit is een nummer dat over seks gaat. En dan moet je niet zingen alsof het over pollepels gaat”, stelt Bent. Gelukkig heeft Bent heel wat ervaring en hij probeert dan ook tot het uiterste te gaan met Sofia en Gilles. Bent legt de lat bijzonder hoog voor zijn kandidaten maar daar voelt niet iedereen zich even goed bij. Gelukkig gaan in de boksring alle remmen los. Zowel Sofia als Gilles geven zich volledig tijdens hun performance.



Zelfs de coaches kunnen amper blijven stilzitten op Push Up. Sofia bewijst tijdens het nummer een fantastische stem te hebben en daar ook wat mee te kunnen doen. Maar ook Gilles doet het vocaal prima tijdens zijn Battle. Bart was blij dat dit nummer nog eens onder de aandacht werd gebracht en werd er zelfs goed gezind van. Vooral Sofia had de echte groove en het hese randje in haar stem wat alles nog een tikkeltje meer sexy maakte. Ook Koen vond Sofia de sterkste bij deze Battle maar het waren Bent en David Poltrock die de knoop konden doorhakken.



Maar dat deed Bent niet zonder op te merken dat hij enorm trots was op Sofia en Gilles. Maar hoe zit het nu met die knoop? Die werd door Bent en David doorgehakt in het voordeel van de 18-jarige Gilles. Bent koos voor Gilles omdat die het meest geëvolueerd was en ook mee denkt in het creatieve proces. Maar vooral omdat Gilles een prachtige stem heeft. En wat met Sofia? Koen Wauters besloot om Sofia te stealen en dus mee te nemen naar de liveshows van The Voice Van Vlaanderen die volgende week van start gaan in Flanders Expo. Koen was maar wat blij dat hij Sofia aan zijn team kon toevoegen.