.
News Image

The Voice Van Vlaanderen: tranen bij Edna

Edna heeft het moeilijk tijdens haar Battle.


Team Koen beet vrijdag in The Voice Van Vlaanderen de spits af met een absolute klassieker: Total Eclipse of the Heart van Bonnie Tyler. Een uitdaging die was weggelegd voor de 21-jarige Kjell uit Roeselare en de 31-jarige Edna die in Gent woont. “Kjell, ik heb je niet voor niets naast Edna gezet”, legt Koen uit. “Zij is een vurige, dus je zal in de Battle-ring écht uit je pijp moeten komen.” Edna ziet de keuze voor het nummer volledig zitten omdat ze heel wat ervaring heeft in het liefdesleven. Bovendien stelt Koen Wauters voor om Edna enkele zinnetjes van het liedje in het Spaans te laten zingen.



Edna voelt zich tijdens de workshops al volledig in haar element. “Gaat Edna over the top of komt Kjell in haar buurt qua performance? Daar zal veel van afhangen”, weet Koen vooraf te melden. Zelf waren we niet meteen onder de indruk van de prestaties van Edna en Kjell. Koen gaf zijn twee kandidaten dan ook een bijzonder moeilijk nummer, een kathedraal van een song zelfs. Niet dat Edna en Kjell niet goed zongen maar ze maakten er niet meteen veel indruk mee. Edna kreeg tijdens het nummer tranen in de ogen. Bent was onder de indruk van de manier waarop de stemmen van Edna en Kjell naar alle hoeken van het universum werden geslingerd.



Natalia vond het nummer niet meteen het beste cadeau dat Koen hen kon geven. Natalia kon - net zoals Bent Van Looy trouwens - niet kiezen tussen Edna en Kjell. Maar Koen moest wel kiezen en daar had hij het niet makkelijk mee. Koen was onder de indruk van de passie waarop Edna het nummer bracht. Maar ook Kjell kreeg mooie commentaren van hulpcoach Vincent. Koen besloot de knoop door te hakken in het voordeel van Kjell maar niet zonder mee te delen dat hij dit keuzemoment haatte. Koen hoopte dat één van de drie andere coaches Edna zou stealen maar dat gebeurde niet.


Bio van Natalia, Koen Wauters en Bent Van Looy