.
News Image

The Voice-kandidaat uit team Bart lijdt aan geheugenverlies

Tragisch ongeval bezorgt The Voice-kandidaat een ernstig hersentrauma.


De 42-jarige Andy De Koker werd tijdens zijn blind audition bejubeld door Bart Peeters, maar een week later liep het grondig fout voor de “zingende carrossier”. Andy kwam op zijn werk zwaar ten val en liep een ernstig hersentrauma op dat tot volledig geheugenverlies leidde. “Ik wist zelfs niet meer wie mijn vrouw was,” doet Andy zijn verhaal in Dag Allemaal.



“Ik wou de neerslag van de verfnevel wat afkuisen en stapte achterwaarts, maar ik was sneller dan verwacht bij de rand van de smeerput. Ik duikelde – met het hoofd naar voren – recht de put in, 2,5 meter diep,” beschrijft Andy zijn tragische ongeval. Andy werd bewusteloos naar het ziekenhuis gebracht, maar de grote klap kwam een week later. “Ik stond met de overbuurvrouw te praten en begon plots traag, en vervolgens totaal onverstaanbaar te praten.” In allerijl werd Andy opnieuw naar het ziekenhuis gebracht…



Op spoed stelde men een volledige fall-out vast. “Een kortsluiting van de hersenen,” aldus Andy. “De volgende morgen ben ik naast een vreemde wakker geworden, in een voor mij vreemd huis.” Andy leed aan geheugenverlies en herkende zelfs zijn eigen vrouw niet meer. Andy kan zich ook niets meer herinneren van zijn auditie bij The Voice. “Ik herkende zelfs Bart Peeters niet, toen ik hem terugzag in de studio.” Het geheugenverlies was totaal. Andy werd goed opgevangen bij The Voice, maar het duurde even voor hij de liefde voor muziek had teruggevonden. “Toch heb ik doorgebeten, al was het de hel om de tekst van mijn liedje uit het hoofd te leren.”



Of Andy ooit zijn geheugen terugkrijgt kunnen de dokters hem niet zeggen. “Bij mijn val heeft een deel van mijn hersenen zich afgesloten,” klinkt het bij de zanger in Dag Allemaal. ‘Het is maar de kunst om te ontdekken hoe we jouw box weer open krijgen,’ wist een specialist Andy te vertellen. Ondertussen heeft Andy zijn vrouw en dochter opnieuw leren kennen, en dat was geen eenvoudige opdracht. Zelfs de persoonlijkheid van Andy is immers veranderd. Maar vanavond staat Andy wel opnieuw op het podium van The Voice.



Tijdens de eerste knock-outs zien we hem aan het werk als kandidaat uit team Bart en zal hij You Give Love A Bad Name van Jon Bon Jovi zingen. The Voice van Vlaanderen, elke vrijdag om 20.40 op VTM.