You are here

The Voice-finalist oneens met kritiek Koen Wauters

14/02/2019 09:00-

Bonni blijft “zwaar ontgoocheld” achter na finale van The Voice.

Koen Wauters uitte eerder deze week kritiek op de deelnemers aan The Voice, maar zijn eigen finalist van vorig jaar, Bonni, meent dat het grote probleem elders ligt. De 22-jarige Bonni Van Ounsen was vorig jaar de finalist voor team Koen in The Voice van Vlaanderen. Een jaar later blijft publiekslieveling Bonni “zwaar ontgoocheld” achter. Bonni zette zijn studies stop tijdens The Voice om zich volledig op de muziek te kunnen richten, vertelt hij in TV Familie. Als finalist werd hij meteen benaderd door platenmaatschappij Universal om samen te werken. Maar van de vele beloftes kwam er niet veel in huis…

Tijdens de zomer van 2018 lanceerde Bonni zijn eerste single maar “Be The One” werd niet het verhoopte succes. “Er is naar mijn mening te weinig aandacht besteed aan de promotie en verspreiding van de single,” klinkt het bij een verbitterde Bonni. "Frustrerend,” noemt de finalist uit het team van Koen Wauters het. De platenmaatschappij beloofde hem een groot succes met een heel reclameplan, maar toen die eerste single uitkwam gebeurde er bitter weinig. De veelbelovende videoclip werd uiteindelijk een low budgetclip en Qmusic – nochtans onderdeel van VTM, klinkt het bij Bonni – zou het nummer slechts één keer draaien. Op MNM werd de single zelfs nooit gedraaid. “Ik kreeg het nodige duwtje niet, terwijl Luka met Hooverphonic wordt plat gedraaid.”

Bonni klinkt verbitterd in TV Familie. “Wil jij van zingen je beroep maken,” had de platenmaatschappij hem nog gevraagd voor hij aan het avontuur begon. Natuurlijk, klonk het bij Bonni, die niets liever wou. Maar het liep faliekant af. Ondertussen bereikte Bonni het punt dat hij tegenover zichzelf moest toegeven dat het niets zou worden. “Ik kon niet leven van de muziek,” vertelt Bonni die ondertussen een job heeft en eveneens terug gaan studeren is, een bachelor-avondopleiding tot vastgoedmakelaar. Heeft hij de muziek dan volledig opgegeven?

Bonni blijft een hart voor muziek hebben, maar het is al lang geleden dat hij in een studio stond. Toch wil hij binnenkort nieuwe nummers opnemen, al zal het dan zonder platenmaatschappij zijn. Universal heeft zijn contract eenzijdig opgezegd omdat de single niet scoorde. Nochtans had Bonni een contract voor minstens twee singles en een optie voor een album. Maar het contract werd ondertussen ontbonden… Bonni blijft zwaar ontgoocheld achter en hekelt de begeleiding en de loze beloftes die werden gedaan. “Het voelt voor mij aan dat ik in feite gewoonweg niet werd begeleid,” onthult Bonni. “Het ijzer werd niet gesmeed toen het heet was…” En dan horen we bij zijn voormalige coach Koen Wauters toch een ander verhaal.

“Het ligt niet aan welke kansen de kandidaten krijgen, de vraag is of ze die willen grijpen,” klinkt het bij Koen Wauters streng in Dag Allemaal. Specifiek over Bonni vertelde Koen het volgende: “Bonni wilde heel graag en is supergetalenteerd, maar hij had volgens mij een verkeerd beeld van hoe zoiets tot stand zou kunnen komen,” wikt Koen Wauters zijn woorden in Dag Allemaal. “Het is een werk van lange adem,” verduidelijkt Koen Wauters zijn standpunt. “Je moet lef hebben en hard genoeg willen knokken.” Ongetwijfeld had Bonni er meer van verwacht, weet ook Koen Wauters.

Gerelateerde foto's:

Groeten uit ...

Koen Wauters - Vilvoorde - 02/01/2019

Rode Neuzen Concert

Koen Wauters - Antwerpen - 30/11/2016

Persconferentie Plan K

Koen Wauters - Lennik - 24/08/2015

BV-volleybalwedstrijd

Koen Wauters - Antwerpen - 21/02/2015

Persconferentie Plan Belgïe

Koen Wauters - Gent - 11/10/2014

Persconferentie Dakar

Koen Wauters - Kapelle-op-den-Bos - 21/12/2012

Voorstelling Menzo 132

Koen Wauters - Leuven - 27/06/2012

Persconferentie Plan België

Koen Wauters - Brussel - 02/05/2011

Peter Live

Koen Wauters - Vilvoode - 19/11/2010

Gerelateerde bio's:


Gerelateerde muziek:

Tracklist van Koen Wauters