.
The Starlings
woensdag 22 juni 2022

The Starlings: “Dat was nog het moeilijkste”

Ze brachten een tweede album uit

Toen Tom Dice en Kato Callebaut, alias The Starlings in ‘De Cooke en Verhulstshow’ kwamen vertellen over de miskraam die ze hadden gehad, leefde Vlaanderen helemaal mee met het koppel. Ze kregen honderden steunbetuigingen en heel wat koppels herkenden zichzelf in hun situatie.

Maar er waren ook mooie momenten voor het koppel de afgelopen maanden. Zo stonden ze voor het eerst met een soloconcert in de Lotto Arena en brachten ze hun tweede album ‘Seaside’ uit. Eindelijk een album volledig met eigen nummers, en niet met de covers van 'Liefde Voor Muziek' erbij.

“Wij hebben de cd opgenomen in Noorwegen. Ik ben verliefd geworden op dat land toen ik er deelnam aan het Songfestival. Ik had al eens gezegd tegen Kato dat we naar daar op reis moesten gaan en toen het dan zover was, ontdekten we er een studio. Zo konden we het nuttige aan het aangename koppelen”, lacht Tom in Dag Allemaal.

Al was er volgens Kato weinig genieten aan en hebben ze die tijd vooral veel gewerkt. Want naast zingen en piano spelen, stond zij ook nog eens in voor de catering van de hele groep. Maar dat werd gecombineerd met een fantastisch zicht vanuit de studio waar ze uitkeken op het water en de natuur.

Op de cd staat het thema water centraal en ook daar hebben ze nog een leuke anekdote over. “Je hoort water aan het begin en het einde van onze plaat. Het was erg moeilijk om dat water windvrij op te nemen met de microfoon waarmee we uit het water hingen.”

Bio van The Starlings

Meer Over:

The Starlings