.
Michel Van den Brande
woensdag 15 maart 2023

 ‘The Sky Is The Limit’-gezicht Michel Van den Brande haalt de broeksriem aan 

Ook hij moet zijn levensstandaard bijstellen 

‘The Sky Is The Limit’-gezicht Michel Van den Brande is een verwoedt autoliefhebber. Zo bezit hij privé maar liefst vijftien auto’s.

Toch hebben de gevolgen van de coronapandemie en de daaropvolgende crisissen ook impact gehad op zijn hobby’s, zo vertelt hij aan Het Laatste Nieuws.

Hij besloot onder meer te stoppen met helikoptervliegen, een hobby die hij gedurende enkele jaren beoefende: “High in the sky voel je je nochtans zo vrij als een vogel, maar dat werd te duur.” Ook de Lamborghini waar hij al eens graag een toertje mee deed heeft hij om diezelfde reden op stal gezet. “Vorig jaar heb ik er geen 3.000 kilometer mee gereden, want alleen al de benzine kost maandelijks 1.500 euro.”

Ongetwijfeld een lastige beslissing voor iemand die zijn verzamelwoede voor auto’s vergelijkt met de manier waarop sommige vrouwen schoenen verzamelen. Al heeft die verzamelwoede ook weleens tot een financiële misstap geleid, bekent hij: “Ik heb eens een Amerikaanse Corvette gekocht die ik alleen op foto had gezien. Een vriend van mij ging die afhalen, maar toen hij remde, schoten zijn voeten los door het chassis! Ik was in één klap 15.000 euro armer.”

Het voorval leverde hem niet alleen een goed verhaal opleverde dat nog steeds wordt verteld, Michel heeft er ook een goede les uit geleerd: “Koop niets dat je niet met eigen ogen heb gezien.”

Bio van Michel Van den Brande