.
News Image

Texas komt naar de AB in Brussel

In 2013 vieren we de 25ste verjaardag van een onnavolgbare groep uit Glasgow, geleid door een zangeres met gitzwarte haren en een onmiskenbare stem.

In 2013 vieren we de 25ste verjaardag van een onnavolgbare groep uit Glasgow, geleid door een zangeres met gitzwarte haren en een onmiskenbare stem.

Sharleen Spiteri, ontegensprekelijk een zeer grote persoonlijkheid in de internationale rockscene, verdient haar legendarische status in de muziek met haar groep Texas. Sinds het onvergetelijke “I Don’t Want A Lover” (1989), de eerste uit een lange reeks hits, weet ze telkens opnieuw een vernieuwende eigen stijl te vinden. Met Texas staan Sharleen en haar onafscheidelijke compagnon Johhny McElhone op podia over de hele wereld, verkopen ze ruim 30 miljoen albums in de vier windstreken en worden ze meermaals bekroond met platina albums (‘White on Blonde’ (1997), ‘The Hush’ (1999) en hun ‘Greatest Hits’ (2000). Vandaag kondigt Texas trots zijn terugkeer aan met een achtste plaat, ‘The Conversation’, die op 20 mei verschijnt. Sharleen en Johnny verzamelen twaalf ijzersterke songs die aanleunen bij hun vroege hits, met de opmerkelijke bijdragen van Richard Hawley (op 7 nummers) en Bernard Butler van Suede. Het nieuwe album werd opgenomen in Londen, Glasgow en Sheffield en is de perfecte combinatie tussen moderne, emotionele popmelodieën, de tijdloze klank van classic rock en de unieke 50’s rock’n’roll-toets van Hawley. Er bestaat geen twijfel over dat de plaat een voorname plaats zal krijgen in de reeds rijk gevulde discografie van Texas. De band wil het nieuwe werk meteen ook live voorstellen en bereidt zich voor op een nieuwe tournee, waarvan de aftrap gegeven wordt in Glasgow, de thuisbasis van de groep. In de zomer volgt een eerste Belgische passage, op 31 augustus op het Tempo Festival van Ciney. En in de herfst van dit jaar is Texas alweer terug met een reeks concerten in de grootste Europese steden, waaronder ook Brussel. Afspraak met de legandarische band op 28 oktober in de Ancienne Belgique! De voorverkoop gaat van start op 16 mei vanaf 11 uur. Tickets via de Ancienne Belgique: 02 548 24 24 of www.abconcerts.be & via Proximus Go For Music: www.proximusgoformusic.be Ticketprijs (excl. servicekosten): 34 euro