.
Tess Elst
zaterdag 3 december 2022

Tess Elst versterkt de ploeg van sportankers bij VRT NWS Journaal 

Tess Elst sportanker in VRT NWS Journaal op Eén. 

Tess Elst maakt vrijdag haar debuut als sportanker in VRT NWS Journaal op Eén.

Tess is sinds 2012 aan de slag bij Sporza. Eerst werkte ze er achter de schermen, voornamelijk op de digitale redactie. Later werd ze als schermgezicht ingezet voor duiding via interventies op Facebook live. Deze zomer was ze voor Sporza ook de host van het WK 3x3-basketbal in Antwerpen. De presentatie van het sporthoofdstuk in Het journaal is een logische volgende stap in haar carrière.

Tess Elst: “De sportactualiteit in Het journaal presenteren was tot een jaar geleden nog nooit bij me opgekomen. Maar toen mij de vraag gesteld werd, was ik natuurlijk wel enorm vereerd. Sportjournalist was en is voor mij een droomjob en ik hoop er als sportanker nog een extra dimensie aan te geven. Ik moet nog wat wennen aan het idee dat ik nu vaak bij mensen in de huiskamer te zien zal zijn, maar hopelijk ontvangen ze mij met open armen.”

Vanaf nu zal Tess het team van de sportankers versterken naast Catherine Van Eylen, Aster Nzeyimana, Eddy Demarez, Maarten Vangramberen en Ruben Van Gucht. Tess zal ook achter de schermen actief blijven als journalist en reporter voor de verschillende kanalen van Sporza.

Bio van Tess Elst

Meer Over:

Tess Elst