.
News Image

Terug op VIER: Ooit Vrij

Wegens succes verlengd
Na het succes van seizoen 1 - gemiddeld 651.000 kijkers en 25,4% marktaandeel op VVA 18-54 - komt er een vervolg op de humaninterestreeks Ooit Vrij. VIER ontgrendelt opnieuw de gevangenis en volgt in het tweede seizoen dit keer zowel gedetineerden als geïnterneerden binnen én buiten de muren van de centrale gevangenis van Leuven en de gevangenissen in Oudenaarde, Ruiselede, Brugge en Wortel.

Ooit Vrij zoekt antwoorden op de meest prangende vragen: hoe bepaal je of iemand weer klaar is voor een leven buiten de gevangenismuren? Hoe detecteer je of iemand schuldinzicht heeft? En wat als een reclassering volledig misloopt? Eén ding staat buiten kijf: de weg naar buiten begint op de dag dat een gedetineerde binnenkomt.

Ooit Vrij kon daarnaast ook exclusief meekijken tijdens de lockdown binnen de gevangenismuren. Hoe zorg je ervoor dat in tijden van corona de voeling tussen een gedetineerde en de maatschappij niet volledig dreigt weg te vallen? Sommige gedetineerden mogen tijdelijk naar huis, anderen blijven opgesloten, zonder het vooruitzicht van bezoek of lesmomenten. Het gevangenisleven ziet er plots helemaal anders uit.

Download onze app voor Android of iOS