.
News Image

Telefacts Zomer brengt special over Eden Hazard

Eden Hazard van ’s Gravenbrakel tot Madrid.
Donderdagavond wordt Eden Hazard officieel voorgesteld in het stadium Bernabeu van Real Madrid en daar speelt Telefacts Zomer graag op in in een special die diezelfde avond om 22.05 wordt uitgezonden bij VTM. Voor Hazard is zijn transfer een jeugddroom die werkelijkheid wordt. Al sinds zijn prille jaren toen hij zijn eerste voetbalstapjes zette op het veld van s‘ Gravenbrakel, wist Eden dat Real Madrid zijn eindbestemming zou zijn.

In Telefacts Zomer leren we Eden Hazard kennen als een coole, relaxte man die zich vooral wil amuseren op het veld en verder liefst zo normaal mogelijk wil zijn. “Als ik met voetbalpensioen ga wil ik misschien in een warm land op een boerderij gaan wonen”, vertelt hij.

“Hij moet zich kunnen amuseren, dat is al altijd zo geweest”, blikt zijn vader Thierry Hazard terug. “Hij is een artiest die vrijheid moet krijgen om te kunnen presteren”.

De Rode Duivel vertelt ook zelf wat roem, succes en geld met hem doen. “Ik hou van mooie dingen, maar ik heb niet de drang om dat per se te tonen”. Eden is ook 100% een familieman. Zijn gezin komt boven alles. Ploegmaats weten dat hij bij Chelsea van de trainers ook altijd wat meer mocht. “Als we op afzondering gaan, gaat Eden in de namiddag eerst een paar uren naar huis naar zijn kinderen en hij sluit dan later aan bij de groep. Hij is de enige die dat mag doen. De coach weet ook dat hij anders toch niet de beste Hazard op het veld krijgt”, vertelt een ex-ploegmaat.

In de reportage komen behalve Eden zelf ook zijn ouders, zijn broers Kylian en Thorgan en een aantal Rode Duivels zoals Christian Benteke, Marouane Fellaini en Michy Batshuayi aan het woord.

Eden Hazard, van ’s Gravenbrakel tot Madrid, donderdag 13 juni om 22.05 in Telefacts Zomer