.
News Image

Telefacts Winter over de meest onwaarschijnlijke kerstdiners

Overal ter wereld viert men Kerstmis. Maar niet overal is dat even eenvoudig.


Dinsdag 25 december - als veel mensen hun feestmaaltijd verorberd hebben, brengt Julie Colpaert in Telefacts Winter een reportage over de meest onwaarschijnlijke kerstdiners.



Want het hoeft niet altijd kalkoen te zijn, zo'n feestmaal kan ook helemaal anders: veel exclusiever. Wat dacht je bijvoorbeeld van een feestmaal in de ruimte? Astronaute Anne McClaine vier haar allereerste kerst in het internationale ruimtestation ISS. Ze eet kalkoen, maar dan vacuüm verpakt. Met daarop wat peper en zout, in vloeibare vorm weliswaar zodat het niet gaat rondvliegen. “Het wordt een buitengewoon kerstetentje.”, zegt Anne McClain vol verwachting.



Hetzelfde geldt voor de bemanning van een onderzeeër die kerst viert op de bodem van de oceaan. Andere mensen blijven gewoon met beide voeten op de grond, maar pimpen hun tafel met peperdure kerstversiering. Mark Hussey, een juwelier, brengt de allerduurste kerstcracker ter wereld op de markt. Dat zijn feestbommetjes met een kleine verrassing in. In Groot-Brittannië liggen ze zowat op elke feestdis. Meestal zijn ze in karton, maar deze zijn bezet met diamanten en bloedrode robijnen. Prijskaartje: 170. 000 euro. “Een pareltje, maar wel een smak geld.”, aldus een geïnteresseerde klant.



Of wat dacht je nog van een middeleeuws kerstbanket? Dinsdag om 21.15 in Telefacts Winter, de meest onwaarschijnlijke kerstdiners ter wereld.


Bio van Julie Colpaert