.
News Image

Tatyana Beloy zorgt voor spektakel in 1000 Zonnen

Komende week op één.
Waarom naar een ander land gaan als je ook hier van de vakantie kunt genieten? In de nieuwe 1000 zonnen-rubriek #Thuisblijver bewijst Tatyana Beloy vanaf 1 juli dat thuisblijven even spectaculair kan zijn.

En Wim Lybaert installeert deze week een vierkantemeter-moestuin bij minister Maggie De Block.

Iedereen trekt naar het warme en zonovergoten buitenland in juli en augustus. Tenminste, dat lijkt zo als je Facebook of Instagram bekijkt tijdens de zomervakantie. Maar dat koffietje op een zonovergoten terrasje in Rome of die spectaculairste watersplash in dat all-inresort in Turkije, dat kan hier toch ook?

Vanaf woensdag 1 juli bewijst Tatyana Beloy in 1000 zonnen dat thuisblijven even spectaculair kan zijn. In de nieuwe rubriek de #Thuisblijver bewijst ze dat genieten ook in eigen land kan, misschien zelf beter en actiever. En ’s avonds slaap je gewoon lekker terug in je eigen bed.

In de eerste aflevering van #Thuisblijver waagt Tatyana zich aan flyboarden. Hot aan de stranden van Djerba en Rhodos, maar ook gewoon hier thuis. Met een soort snowboard aan je voeten stuwt een waterstraal je tot vijftien meter de lucht in. Springen, duiken en vliegen, op en in het water.

Anna, Arne en Nic zitten in het laatste jaar van de dansopleiding aan het Koninklijke Conservatorium van Antwerpen. Een dansvoorstelling voor publiek is hun afstudeerproject. 1000 zonnen is erbij als ze vanaf nul de choreografieën aanleren, de stress van de naderende voorstelling ervaren en de adrenalinekick van het podium voelen.

De Festivalfee
Festivalfee Katrijn Van Bouwel zet haar wellnesstent op op Rock Werchter.

Weg met …
Zanger en presentator Sean Dhondt laat 1000 zonnen meekijken in het fotoalbum van zijn citytrip naar Kopenhagen.

Visite guidée
Elke dinsdag stappen vier kwieke senioren in het busje van Marijn Devalck. Hij brengt hen naar een must see over de taalgrens. De bestemming vandaag is het Ecomuseum in Bois-Du-Luc.

De vierkante eter (deel 1)
De afgelopen maanden heeft moestuingoeroe Wim Lybaert bij een tiental bekende Vlamingen een vierkantemeter-moestuin geïnstalleerd. Elk van hen kreeg de zorg over zijn eigen zaden, planten en potgrond. Wim wil bewijzen dat je met één vierkante meter genoeg hebt om een geweldige maaltijd op tafel te toveren. Zijn missie is dan ook: van elke Vlaming een 'vierkante eter' maken.

Vorige week bleek Bart De Pauw geen fan van erwtjes en ook de look was vermist. Hopelijk gaat het minister Maggie De Block beter af. Op dinsdag wordt de vierkantemeter-moestuin haar thuis geïnstalleerd en ingezaaid.

Tatyana Beloy demonstreert in #Thuisblijver dat thuisblijven ook spectaculair kan zijn.

Dimitri Leue neemt het in de zoo op voor een dier dat al te vaak gewoon gepasseerd wordt. Deze week roept hij op om van de wisent te gaan houden.

De vierkante eter (deel 2)

Hoe zit het met de vierkantemeter-moestuin van Maggie De Block? Samen met Wim Lybaert oogst ze het resultaat van haar inspanningen en maakt ze er een heerlijk gerechtje van.

Wim moedigt iedereen aan om thuis zelf mee te doen en dat te laten weten via #devierkanteeter. De beste oogsters van hun eigen vierkantemeter-moestuin worden op het einde van de zomer bij Wim thuis uitgenodigd op een moestuinfeest.

Ook deze week stuurden de kijkers 1000 zonnen enkele knappe wolkenfoto’s op. De 1000 zonnen-tekenaars tekenen hun wolkenfantasie.

12 stielen …
Siegfried De Doncker wordt elke vrijdag in een nieuwe job gedropt. Welke job, dat ontdekt hij pas ter plekke. Hij ondervindt het aan den lijve, want het zijn geen jobs voor watjes.

Vrijdag gaat Siegfried de windmolens op zee een onderhoudsbeurt geven. Op de Thorntonbank in de Noordzee, op 30 kilometer van de Oostendse kust, zal hij op de 96 meter hoge masten moeten staan én werken.

Hij mag niet zonder opleiding aan die job beginnen en krijgt eerst een spoedcursus in veiligheid en werkmateriaal. Loodzwaar, want de omstandigheden op zee zijn geen pretje. In deze eerste aflevering krijgt Siegfried zijn opleiding. Volgende week is het tijd voor het echte werk.

1000 zonnen: van maandag tot en met vrijdag om 19.40 uur op Eén.