.
Tatyana Beloy
maandag 23 januari 2023

Tatyana Beloy: “We mochten niet samen vliegen” 

De schrik zit erin 

22 maart 2016, het is een dag die Tatyana Beloy nooit meer zal vergeten. Ze was aanwezig op de aanslagen in de luchthaven van Zaventem en mag van geluk spreken dat ze die heeft overleefd. Maar het zal altijd een diepe indruk op haar nalaten wat ze daar allemaal heeft gezien.

“Ze zeggen vaak dat je iets heel ingrijpends moet meemaken in het leven, waardoor je plots geen enkele moeite meer hebt om belangrijke knopen door te hakken. Ik ben elke dag dankbaar dat ik nog leef en begreep door de aanslagen dat het leven om het nu draait. Alles wat ik wil doen in het leven, doe ik nu”, zegt Tatyana in De Morgen.

Een tijdje geleden vlogen Tatyana en haar broer Yannick, die toen ook op de vlieghaven aanwezig was, terug voor het eerst samen. En dat ging niet zonder slag of stoot.

“Mijn vader ging trouwen. De nacht voordien brak het angstzweet me uit. Ik zei hem dat het niet goed zou komen, dat we niet samen mochten vliegen. Maar gelukkig is hij daar veel relaxter in. Na de security bestelden we een glas champagne en scandeerden we: ‘Op het leven!’”

Het heeft veel losgemaakt bij Tatyana en ze beseft meer dan ooit dat ze haar passie moet volgen. En dat wil ze ook kinderen bij brengen. Daarom richtte ze vzw Supastar op, waar kinderen de kans krijgen om musicals te maken, danslessen en workshops te volgen.

“Ik probeer in het leven mensen te inspireren. Bv door kinderen toneel en zangles aan te bieden. Maar waar het echt om gaat, is zelfvertrouwen. Dat is voor mij heel belangrijk.”

Bio van Tatyana Beloy

Meer Over:

Tatyana Beloy