.
Tatyana Beloy
vrijdag 10 februari 2023

Tatyana Beloy: “Ik mocht niet bij hen zitten” 

Er werd een serieus onderscheid gemaakt 

Sinds 9 januari kunnen we weer kijken naar ‘Big Brother’. Dat wordt dit jaar voor de allereerste keer gepresenteerd door Tatyana Beloy. Zij volgt Peter Van de Veire op naast Geraldine Kemper.

Tatyana is een vrouw van kleur en moet nog elke dag tegen vooroordelen opboksen. Ze weet hoe moeilijk het is om tegen al die vooroordelen op te boksen en helpt kinderen met hun dromen waar te maken met haar vzw Supastar.

Bij haar vzw Supastar geeft ze iedereen de kans om te shinen, het maakt niet uit of je nu fantastisch kan dansen of zingen, of net een beetje minder, of je groot of klein bent, dik of dun… ieder kind die een passie heeft voor musical, toneel, etc komt daar aan zijn trekken.

“Het gaat mij erom dat die kinderen zich echt één kunnen voelen met elkaar, zonder dat we moeten afdoen aan de waarden en normen van een kind”, klinkt het in De Morgen.

Tatyana was als kind ook ‘anders’ dan de anderen. “Ik at bv als kind vegetarisch. Wanneer we op bosklassen vertrokken, kreeg ik telkens friet met ei. De tafels werden zo ingedeeld dat degene die anders at niet bij de ‘normale eters’ zat. Ik was het enige bruine meisje en at dan ook nog eens anders. Je voelt je dan echt de outsider. Gelukkig is dat nu allemaal normaal.”