.
News Image

Tanja Dexters ambassadrice Schoonheidsschool

Tanja Dexters ambassadrice van splinternieuwe campus.


De Schoonheidsschool vzw, marktleider in opleidingen in beauty, wellness en fashion in de Benelux had al vier eigen campussen in Gent, Hasselt en Antwerpen (Mechelsesteenweg). Vanaf 19 september verwelkomt de school haar studenten in een gloednieuwe tweede campus in de Antwerpse binnenstad, de campus ‘Lange Klaren’(straat). Na de opening van de ‘kasteel’campus Pélichy in Gentbrugge in 2015 opent De Schoonheidsschool dus een tweede nieuwe campus in twee jaar tijd, wat aantoont dat de aangeboden opleidingen sterk in de lift zitten.

Opmerkelijk gezicht én mede-uithangbord van de nieuwe school is Tanja Dexters. Dexters, ex-Miss België, bouwt al meer dan 15 jaar aan een succesvolle carrière in de wereld van media, mode en styling. Ze was en is het gezicht van talloze shows en mediaoptredens, en stampte recent met succes haar eigen modelabel uit de grond. Tanja Dexters huist met haar label ‘Dexters’ in het campusgebouw en zal actief meehelpen aan de uitbouw van de school die haar letterlijk en figuurlijk omringt. Zo zal ze zelf ook studenten begeleiden, mee docenten selecteren, en zicht houden op de kwaliteit van de opleidingen.

Tanja Dexters: “Mensen leren in een klassieke schoolopleiding niet altijd wat in de praktijk nodig is om een carrière uit te bouwen of een job te vinden. Daarin maakt De Schoonheidsschool het verschil. Het materiaal en de docenten die deze opleidingen geven komen récht uit de dagdagelijkse praktijk. Dat maakt dat deze studenten na het behalen van hun diploma ook echt aan de slag kunnen, en dat is uiteindelijk waar het om draait.”

“Omdat het gebouw in de Mechelsesteenweg vrijwel volledig volboekt is, heeft Antwerpen nood aan een tweede campus. Waar de ‘Mechelsesteenweg’ zal focussen op opleidingen in beauty en wellness zal je in de nieuwe campus ‘Lange Klaren’ hippe opleidingen in mode, styling, fotografie en hairstyling kunnen volgen. Denk aan onderwerpen zoals fotografie, mode-ontwerp, barbier, fashionbloggen, voedingsdeskundige of barista. Als kers op de taart komt er ook een modellenopleiding, met een inhouse -spierwitte- catwalk. Het wordt de grootste opleidingsruimte van België!”

Over het waarom De Schoonheidsschool, zegt Tanja: “Ik heb in de loop der jaren als model gewerkt, ben nauwelijks uit de media geweest, heb voor én achter de schermen aan mijn eigen modecarrière gewerkt én heb een heel duidelijk beeld over styling. Die ervaring wil ik heel graag delen, ik kan de studenten véél praktische tips bijbrengen. Wat me ook erg aanspreekt is de ligging van de campus, vlak naast de Meir, toch wel het hart van modelievend Vlaanderen.”

De Schoonheidsschool is opgetogen met het engagement van Tanja: “Tanja is een prima uithangbord, onze school waardig. Ze brengt uiteraard bakken ervaring mee. Ze is bovendien een succesvol onderneemster, net zoals al onze docenten. Het is een dame met een uitzonderlijk talent en doorzettingsvermogen, die haar kennis met veel passie aan onze studenten en docenten zal overbrengen.”

De campus ‘Lange Klaren’, Lange Klarenstraat 12 in Antwerpen, zal feestelijk openen op zaterdagavond 17 september. Zondag 18 september is er inkijkdag voor het grote publiek, de lessen zelf beginnen op 19 september.

Bio van Tanja Dexters

Meer Over:

Tanja Dexters