.
News Image

Tal van bekende en onbekende vlamingen dagen kanker uit

Eén en Kom op Tegen Kanker slaan de handen in elkaar.
Voor de zestiende keer slaan Eén en Kom op tegen Kanker de handen in elkaar tijdens Iedereen tegen Kanker. Daarvoor werden al 1.364 donaties voor de uitdagingen en een heleboel losse giften gedaan. Vlaanderen registreerde ook al meer dan 2.000 rospotten. Voor de Ketnet-actie De Pet op tegen Kanker dragen momenteel 44.332 kinderen uit solidariteit een pet tegen kanker. Het Iedereen tegen Kanker-platform bereikte nu al dubbel zoveel bezoekers als vorig jaar. Dat alles wordt gevierd in een opnieuw hartverwarmende slotshow. De actie loopt nog tot en met zondag 27 mei, maar het staat nu al vast dat het een succesvolle editie wordt.

Op 17 april gaven we het startschot van Iedereen tegen Kanker 2018. In de vorm van uitdagingen kan iedereen in Vlaanderen een bijdrage leveren voor de strijd tegen kanker. Binnenkort, op 27 mei, wordt de actie afgesloten met een grote slotshow. Hoe zag Iedereen tegen Kanker er tot nu toe uit? Welke bekende of onbekende Vlamingen daagden kanker uit? En wat staat nog op de agenda de komende weken?

De slotshow van Iedereen tegen Kanker wordt op zondag 27 mei live uitgezonden vanuit Videohouse in Vilvoorde. Samen met alle kijkers roepen we iedereen die nog niet gestort heeft op een centje bij te dragen om daarna de Iedereen tegen Kanker-campagne op een mooie manier af te sluiten.
Peter Van de Veire en Danira Boukhriss Terkessidis leiden de slotshow in goede banen. Peter en Danira ontvangen verschillende mensen die meewerkten aan de campagne. Ze presenteren naar beproefd recept een mix van aangrijpende reportages, muzikale acts en interessante babbels, waaruit nogmaals zal blijken waarom de strijd tegen kanker zo belangrijk is.

Ook verschillende tv-gezichten werken mee aan de slotshow. Dieter Coppens brengt kankerpatiënten in een taxi naar de dagkliniek en praat met hen over hoe zij de vreselijke ziekte trachten te overwinnen. Kristel Verbeke spreekt met een jong meisje over kanker en weet net zoals in Kinderkopkes de intimiteit te bewaren. Lieve Blancquaert maakt een reportage aan de hand van aangrijpende beelden. Daarnaast gaat Ketnet-gezicht Dokter Bea langs bij Vlaamse Universiteiten om uitleg te vragen aan experten.

Er zijn opnieuw muzikale optredens van onder andere Gers Pardoel, Sylvie De Bie, Bart Peeters, Niels Destadsbader, De Ketnetband-leden Maureen, Matthew en Charlotte, Sharon den Adel, Noemie Schellens en Brussels Philharmonic.

Steven Van Herreweghe zal tijdens de slotshow het belpanel van bekende tv-gezichten presenteren vanuit het KBC-gebouw in Brussel. Tijdens de show kan iedereen immers zowel online als telefonisch geld storten. Onder andere Annemie Struyf, Karolien Debecker, Wim Lybaert, Daan Hugaert, Moora Vander Veken, Xavier Taveirne en Siska Schoeters nemen die avond de telefoon op.

Tot slot wordt het ingezamelde bedrag van de campagne bekendgemaakt. Vorig jaar was dat 3.352.253 euro, een prachtig bedrag dat we dit jaar hopelijk kunnen evenaren.

Er valt dus weer heel wat te beleven op deze ongetwijfeld hartverwarmende avond ter ere van Kom op tegen Kanker. Met de opbrengst worden tal van initiatieven gesteund die helpen kanker te vermijden, bestrijden en verzachten.

Vlaanderen tastte al enthousiast in de buidel om Iedereen tegen Kanker te steunen. Er werden al 1.364 donaties gedaan, veel losse giften geschonken en de befaamde rospotten doen het weer ontzettend goed. Er zijn al meer dan 2.000 rospotten geregistreerd. Boegbeeld van de rospot Marleen Merckx wil op het einde van de campagne 35 ton rosse centen verzameld hebben, zal dat lukken?

Vlaanderen toont zich ook erg creatief in het actie voeren. Op de website www.iedereentegenkanker.be registreerden zowel jong als oud als jeugdbewegingen en scholen hun uitdagingen. Ook bekende gezichten zetten hun schouders op een originele manier onder de campagne. Philippe Geubels nam voor één dag een volledige kleuterklas onder zijn hoede en verzamelde daarmee 2.235 euro. Ook Danira Boukhriss Terkessidis en Peter Van de Veire traden uit hun comfortzone: ze wasten de ramen van het Kinderziekenhuis UZ Gent voor het bedrag van 11.655 euro. Kristel Verbeke waagde zich in het vuilste kot van Vlaanderen om het een grondige poetsbeurt te geven. Ze haalde de dweil en handschoenen boven voor een bedrag van 2.045 euro, een verdubbeling van de vooropgestelde 1.000 euro.

Ook verschillende VRT-netten voerden mee actie. MNM-dj's Karolien Debecker en Dorianne Aussems fietsten de helft van onze kustlijn af op een gocart. Klara-presentatrices Cara Van der Auwera en Sieglinde Michiel en Eén-gezicht Wim Lybaert zijn een dag gaan werken in de Tuin van het Sint-Trudoziekenhuis voor een bedrag van 1.460 euro. Bij Canvas gaat Ruben Van Gucht de uitdaging aan en wordt hij voor het ingezamelde bedrag van 1.883 euro een dag stalknecht.