.
News Image

Sylvia Van Driessche wint Hebban Young Adult Clubprijs

Nederlandse prijs voor Sylvia Van Driessche. 


Sylvia Van Driessche wint met haar YA-roman Liefdestips aan mezelf de eerste Hebban Young Adult Clubprijs. Zij haalde in deze categorie een grote meerderheid van de stemmen binnen: maar liefst 54,65% van de lezers koos haar boek als favoriet.


De afgelopen weken konden Hebban-lezers stemmen op hun favoriete boek van de eerder bekendgemaakte shortlist, die werd samengesteld door de Hebban YA Club. Sylvia Van Driessche kwam als winnaar uit de bus. De prijs wordt uitgereikt tijdens Hebban Live, een groot lezersevent op 30 september bij Boekhandel Donner in Rotterdam.


In Vlaanderen is schrijfster Sylvia Van Driessche al jaren populair, maar sinds haar YA-roman Liefdestips aan mezelf weet ook het Nederlandse publiek haar te vinden. Ze was jarenlang hoofdredacteur van het jongerentijdschrift Joepie. Ook nam zij in 2011 plaats in de jury van de tv-talentenjacht Idool.


Liefdestips aan mezelf

Het in oktober 2017 bij uitgeverij Moon verschenen boek Liefdestips aan mezelf gaat over de 17-jarige Olivia, die noodgedwongen naar de villa van haar vader (een bekende tv-presentator) verhuist. Daar komt ze ook bij haar stiefmoeder en stiefzus te wonen, van wie ze eigenlijk niks moet hebben. Tegelijkertijd start Olivia een onderzoek naar de liefde (waarin Max het hoofdonderwerp is) en hoe die werkt. Als die verhalen, ervaringen en liefdestips deelt ze in haar dagboek. Maar dan komt ze iemand tegen die niet gelooft dat liefde een gebruiksaanwijzing heeft.


'Sylvia Van Driessche was de underdog in de Hebban YA Clubprijs, maar we zijn heel erg blij dat we haar deze prijs kunnen uitreiken. Liefdestips aan mezelf is een geweldig leuke en grappige young adult over de eerste liefde en alle verwachtingen die erbij horen. Het schetst een heel realtistische wereld, eentje die een jongere van vandaag de dag heel goed herkent. Deze parel van Belgische bodem is een terechte winnaar en verdient een plaatsje in de spotlight! Gefeliciteerd Sylvia!' - Young Adult Clublid Audrey

Bio van Sylvia Van Driessche