.
Sylver
woensdag 18 mei 2022

Sylver: “Het gebrek aan perspectief woog mentaal zwaar”

"Gelukkig ligt die sombere periode achter ons en mogen we eindelijk weer optreden"

Fans van de betere dancemuziek kunnen hun hart opnieuw ophalen tijdens de aankomende optredens van Sylver. De groep rond Silvy De Bie en Wout Van Dessel heeft dit jaar eindelijk terug iets om naar uit te kijken. In Story doen de twee hun verhaal.

Hun jubileumconcerten '20 jaar Sylver' stonden al in 2020 op de kalender ingepland, tot een beestje genaamd corona de kop kwam opsteken en roet in het eten gooide.

Begin dit jaar werd Silvy ook nog eens geopereerd voor otosclerose, een aandoening waarbij botjes in de oren verkalken, met slechthorendheid en in sommige gevallen zelfs doofheid tot gevolg. Gelukkig verliep alles goed en kan het duo er weer volop tegenaan knallen.

“Tijdens onze eerste show in maart was ik enorm zenuwachtig. Ik maakte me zorgen of ik na mijn operatie alles wel goed zou kunnen horen, maar die bleken achteraf niet nodig. Ondanks de pauze van twee jaar sta ik nu zelfzekerder op het podium en heb ik nog meer zin om op te treden”, vertelt Silvy.

Wout treedt haar bij: “Voor mij is optreden therapeutisch. Het eerste coronajaar zat er totaal geen creativiteit meer in mij. Het gebrek aan perspectief woog mentaal zwaar bij alle artiesten. Gelukkig ligt die sombere periode achter ons en mogen we eindelijk weer optreden”, zegt hij blij.

Download onze app voor iOS of Android

Bio van Sylver, Silvy De Bie en Wout Van Dessel