.
Sven Pichal
maandag 21 februari 2022

Sven Pichal: “Ik weet het, het gaat te ver”

Hij is heel extreem

In ‘Therapie’ vertelde Dina Tersago over haar dwangneurose waar ze al eventjes mee heeft te kampen. En hoewel iedereen wel zo’n soort tics heeft zoals niet op de witte strepen van een zebrapad lopen of tien keer controleren of je auto wel degelijk op slot is, neemt het niet bij iedereen zijn leven over.

Ook Radio 2-inspecteur Sven Pichal heeft te maken met zo’n tics. Hij is al jarenlang een maniak in het sorteren. “Voor mij moet dat perfect gebeuren. Zeker met die nieuwe PMD-zakken waar nu meer in mag. Mijn man Kristof en onze twee pleegzonen hebben dat nog steeds niet door met als gevolg dat ik zit te neuzen tussen het restafval om toch maar alles goed te sorteren. Ze worden er gek van”, lacht Sven in Tv Familie.

En dat sorteren gaat ver. Envelopjes met zo’n plastic venstertje haalt Pichal helemaal uit elkaar en ook het papiertje van de slager wordt ontleed. “Ik weet dat het enorm overdreven is. Naar een containerpark gaan vind ik plezant. Het gaat er bij mij niet in als ik zie dat collega’s papier bij het restafval gooien.”

Bio van Sven Pichal

Meer Over:

Sven Pichal