.
Sven Pichal
vrijdag 25 februari 2022

Sven Pichal emotioneel na pestgedrag: “sommige stappen uit het leven”

Hij wilde het goedmaken

Sven Pichal is dit jaar één van de boegbeelden van de Stip It-actie en de Week tegen Pesten. Al moest de ‘Inspecteur’ van Radio 2 toch even nadenken voor hij toestemde. Sven Pichal zat namelijk gewrongen met een voorval van dertig jaar geleden…

“Eén van de jongens in mijn klas - toevallig ook een Sven - werd vaak gepest”, doet Sven Pichal zijn verhaal in Dag Allemaal. “Ik ben nooit voor hem opgekomen en joelde wel eens mee met de meerderheid, ook al wist ik dat dat niet kon. Wellicht uit schrik om zelf gepest te worden.”

Dertig jaar lang bleef dat in Svens onderbewustzijn sluimeren. Een boegbeeld worden van de Week tegen Pesten zonder af te rekenen met zijn verleden, wilde Sven Pichal niet. Dus zocht hij zijn toenmalige klasgenoot op…

“Ik was superzenuwachtig”, geeft Sven Pichal toe in Dag Allemaal. “Sven heeft een zoon, aan wie ik moest uitleggen dat ik niet lief was geweest tegen z’n papa.” Uiteindelijk liep het allemaal goed af voor de voormalige klasgenoot van de radiopresentator, maar dat is niet vanzelfsprekend.

“Sommige mensen gaan er hun hele leven onder gebukt of stappen zelfs uit het leven”, beseft Sven Pichal maar al te goed.

Bio van Sven Pichal

Meer Over:

Sven Pichal