.
Sven Ornelis en Anke Buckinx
donderdag 6 augustus 2020

Sven Ornelis ziet vakantie geschrapt: denk niet dat het snel voorbij is

Sven Ornelis mag niet naar zijn favoriete Barcelona.


Dikke pech voor Sven Ornelis: hij heeft deze zomervakantie amper enkele dagen van het mooie Barcelona mogen genieten. Alle hoop was op volgende week gevestigd: Sven zou een week lang naar het zonnige Barcelona trekken om er lekker te eten en veel te gaan wandelen in de bergen. Maar de uitstap gaat niet door. De reden? Barcelona is in code rood gezet en dus is reizen naar Barcelona verboden. Dikke pech dus voor Sven Ornelis.

Zelfs mocht Barcelona code oranje gekregen hebben, dan zat een reisje naar de stad er niet in voor Sven Ornelis. Onze overheid vroeg ook al een test af te nemen bij terugkomst en er werd ook gevraagd om vrijwillig twee weken in quarantaine te gaan. Dat zou sowieso al niet evident geweest zijn, want op 24 augustus start onze ochtendshow terug op Joe, schrijft Sven Ornelis op zijn blog. Maar goed, nu is het dus zelfs rood geworden. Nu is reizen naar de stad zelfs verboden. Hoe jammer het ook is, en hoezeer ik ook had uitgekeken naar een weekje vakantie in de zon, in ons flatje, het is nu echt geen optie meer.

Opvallend: de vrienden van Sven Ornelis die in Barcelona wonen, die begrijpen de beslissing van de Belgische regering niet. Zij horen net dat het in België zoveel ernstiger is. “Hier in Barcelona is alles echt wel weer aan het verbeteren hoor”, laten ze weten, “en het sociale leven gaat er ook verder”. Ik zie het ook op hun Instagram-foto’s. Van bubbels (behalve dan van flessen cava) is daar geen sprake. Er is geen avondklok en geen samenscholingsverbod, schrijft Sven Ornelis.

De discotheken zijn wel weer dicht, en dat is maar goed ook. Want ook al verdien ik normaal een flink deel van m’n inkomen met DJ-sets in België, ik heb het nooit begrepen dat de discotheken in Spanje zo snel weer op volle toeren draaiden. Maar de restaurants en cafés zijn wel open. En laat die restaurants nu net belangrijk zijn in de vakantieperiode van Sven Ornelis. Zijn contacten hopen dat Sven binnenkort toch weer naar Barcelona zal kunnen reizen. Maar eerlijk gezegd: hopen durf ik al lang niet meer. Het is, wellicht voor elk van ons, intussen echt het meest bevreemdende jaar uit ons leven, en ik denk dat het voorlopig nog niet snel voorbij is.

Download onze app voor iOS of Android

Bio van Sven Ornelis

Meer Over:

Sven Ornelis