.
Sven Ornelis
zondag 5 maart 2023

Sven Ornelis: “We moeten daar gewoon mee stoppen”

Hij vindt het een vreemde keuze

Waar gaat het tegenwoordig toch allemaal naartoe. Woorden als ‘dik’ en ‘lelijk’ worden binnenkort uit de boeken van Roald Dahl geschrapt en dat is een beslissing van een Britse uitgeverij.

En dat vindt Sven Ornelis ronduit belachelijk. Voor hem hoeft het allemaal niet dat cancelen van oude dingen. “We moeten ons hard verzetten tegen de extreme druk die wordt opgelegd door die kleine extreme groep binnen de woke-community”, klinkt het in Dag Allemaal.

Wanneer een schrijver zelf zou beslissen om zijn teksten aan te passen, dan vindt Sven het prima. Maar om dat nu zoveel jaar later te doen, vindt hij nutteloos.

“Ik heb bijvoorbeeld wel alle begrip voor Isabelle A die beslist om in ‘Blank of zwart’ het n-woord niet meer te zingen. Maar de woke-slinger slaat veel te ver door als je zelfs het woord ‘dik’ niet meer mag gebruiken. Ik heb zelf verschillende gewichten gehad in mijn leven en ik ben op een bepaald moment dik geweest. Niet enorm, gewoon dik. We moeten stoppen met dat gepamper.”

Sven houdt zich dus niet bezig met het mijden van woorden als ‘dik’ en ‘lelijk’. “Genderneutraler spreken? Nee! Ik ben tolerant en sta voor veel open. Iedereen moet gelijk behandeld worden, maar niet iedereen is gelijk. Laat ons die verschillen omarmen.”

Bio van Sven Ornelis

Meer Over:

Sven Ornelis