.
Sven Ornelis
maandag 5 juli 2021

Sven Ornelis viert jubileum

En daar kraakt hij een fles op.

Het is niet zomaar een dag voor Sven Ornelis. Vanuit het verre Barcelona heeft Sven was te vieren: zijn 30-jarig jubileum als presentator.

"Vandaag ga ik een goed flesje opentrekken. Het is immers 5 juli 2021. Een maandag. Exact dertig jaar geleden was 5 juli een vrijdag. Ik was nog geen maand 18 en mijn lieve papa voerde mij in het holst van de nacht met de auto van het rustige Knesselare naar het verre Brussel. Naar het Flageyplein. Daar was, in een machtig gebouw met uitzicht op de vijvers van Elsene, de studio van Radio 2 Vlaams Brabant. En ik mocht er die ochtend mijn eerste nationale radioprogramma presenteren. “Dag en Dauw” was in die tijd een razend populaire ochtendshow van Michel Follet, maar die was op wandelvakantie, en ik mocht hem daarom een maand lang vervangen. Snotneus die ik was", schrijft Sven Ornelis op Instagram.

Poepzenuwachtig was hij die ochtend, radio maken was héél anders van nu: geen sms, geen app, geen internet, het was nog de tijd van de gele briefkaarten. Maar het was voor Sven Ornelis wel het begin van een prachtige carrière die hem van Radio 2 naar Donna, Qmusic en de laatste jaren ook Joe brengt.

Het radiovirus zit in Sven Ornelis en daar is geen enkel vaccin tegen opgewassen. Hij denkt nog niet aan stoppen, integendeel. Liefst van al gaat hij pas binnen 30 jaar en 2 dagen met pensioen. "Binnen dertig jaar ben ik 78. Ik wil niet op de feiten vooruit lopen. Maar 5 juli 2051 is een woensdag. Als dat OK is zou ik er dan nog twee dagen extra willen bij doen. Het lijkt me fijner om op een vrijdag met pensioen te gaan. Kunnen we dat afspreken? Dank u wel, lieve luisteraar", besluit Sven Ornelis.

Download onze app voor iOS of Android