You are here

Sven Ornelis uitgemaakt voor belachelijke aap

15/04/2019 13:31-

Sven Ornelis laat zich gaan op Twitter.

Het was geen leuke zondag voor presentator Sven Ornelis. Het is paasvakantie en dus hoeft Sven niet op de radio te presenteren. Hij verblijft momenteel dan ook in Barcelona, zijn tweede thuis. Het enige nadeel van zijn vakantie is het feit dat hij niet naar Club Brugge kon kijken. Zondag werd er tegen Genk gevoetbald en Sven was via Sporza getuige van de pijnlijke nederlaag van zijn favoriete club. Tijdens de wedstrijd stuurde Sven vanuit Barcelona heel wat tweets de wereld in en daarbij ging hij een aantal keer (te) ver. Zo noemde hij de scheidsrechter onder ander corrupt en onbekwaam. Uitspraken die niet in goede aarde vielen bij de volgers van Ornelis.
"Komaan ClubBrugge laat u niet bestelen daar bij Genk!!!", was nog één van de beleefde tweets van Ornelis. "Yes! Corrupte scheids! Blinde mol", schreef Ornelis verder. Al snel kwamen er reacties van andere mensen, zoals "Ik hoop dat je dronken was of zo bij het schrijven vd tweet."

"Voor mij genoeg redenen en boosheid om vanuit pure supporter-emotie, en omdat deze fase het spelverloop pijnlijk kon doen kantelen een paar heftige tweets de wereld in te sturen (even een paar keer m’n smartphone om- en om draaien voor ik iets stuur, dat vergeet ik dan soms) over scheidsrechter Boucaut. Dat hij onbekwaam is was mijn vriendelijkste. Ik heb hem ook blind genoemd en zelfs corrupt. Dat laatste is bij veel mensen in het verkeerde keelgat geschoten. Ik kreeg van de strengste volgers de mededeling dat iemand zonder bewijs corrupt noemen bij mijn 190000 volgers op sociale media genoeg is voor een stevige klacht voor laster en eerroof. Slik", schreef Sven op zijn blog wouldbechef.be .

"Sommige mensen noemden me “dikke boulet” en “belachelijke aap”, “populist” en “amokmaker”. De ergste reacties laat ik niet zien, en mensen die echt onder de gordel beginnen te slaan negeer ik ook. Of die ontvolg of blokkeer ik op sociale media. Maar ik wil al de kritiek ook niet zomaar negeren. Ik snap dat sommige tweets zoals die van mij ook reacties uitlokken."

Sven Ornelis verdedigt zich maandag op zijn blog Wouldbechef. "Ik ben een supporter en ik respecteer alle supporters. Of je nu voor Club of Genk, Antwerp of Anderlecht bent, dat maakt me niks uit. Supporters herkennen dat toch? Je neemt het altijd fanatiek op voor je ploegske, en soms is dat te snel en te hard, maar je laat je ploeg nooit in de steek. En als je denkt dat je ploeg onrecht wordt aangedaan dan roep je soms wat te hard. Voor mij gaat dat overigens op voor alle zaken waar ik emotioneel bij betrokken ben."

Meer nieuws over:

Sven Ornelis

Gerelateerde foto's:

De Would-Be Chef 2

Sven Ornelis - Asse - 18/05/2016

Rode Neuzen dag 5

Sven Ornelis - Diest - 05/12/2015

Boekvoorstelling De Would-Be Chef

Sven Ornelis - Knesselaere - 19/03/2015

Q Vlaams

Sven Ornelis - Blankenberge - 26/04/2013

De Foute 128 2011

Sven Ornelis - Vilvoorde - 01/07/2011

Gerelateerde bio's: