.
Sven Ornelis en Anke Buckinx
dinsdag 19 november 2019

Sven Ornelis slachtoffer van haatberichten

Sven Ornelis stapt mogelijk naar de politie.


Jullie gaan me niet stil krijgen. Ik zal mijn mening altijd blijven geven. En jullie intimiderende boodschappen ga ik negeren. Discussie kan ook op een beschaafde manier, schreef Sven Ornelis dinsdag op Facebook.



Sinds afgelopen weekend bestoken mensen de radiomaker met haatberichten en bedreigingen en dat doen zij via alle mogelijke kanalen. De heisa begon nadat Sven Ornelis afgelopen weekend het Brugse restaurant Phara De Vie verdedigde nadat het restaurant onder vuur kwam te liggen. Phara De Vie kreeg negatieve kritiek omdat zij nog foie gras op hun menukaart hebben staan.



“Op een laffe manier worden ze op de sociale media aangepakt, en de kritiek die ze krijgen gaat niet eens over het serveren van foie gras. De bedoeling van deze extreme dierenrechtenactivisten is duidelijk: als je nog foie gras serveert dan maken we je het leven moeilijk en zorgen we dat de klanten wegblijven”, schrijft Sven Ornelis op zijn blog. “We zeggen dat de service op niks trekt, dat het personeel onvriendelijk is, dat er geen parkeermogelijkheden zijn, enzovoort. De manier waarop maakt voor deze mensen niet uit: als je maar pijn lijdt, de dieren die voor deze lekkernij vetgemest worden, lijden ook. Je zoekt het zelf, zo redeneren zij”, meent Sven Ornelis.



Nadat Ornelis zondag samen met Ben Weyts Foie Royale proefde op de Horeca Expo, nam de kritiek op zijn persoon alleen maar toe. “Deze extremisten willen at the end maar één ding: dat we uiteindelijk allemaal stoppen met het eten van dieren”, beseft Sven Ornelis. “Ik heb weer massa’s afschuwelijke reacties gekregen de voorbije dagen. Deze extremisten zijn immers onverbeterlijk, zeer hardnekkig, en agressief. Alle middelen, elke druk, elke mogelijke harde taal is voor hen gepermitteerd, want wij die nog dieren durven te eten, zijn in hun ogen immers moordenaars.”



Maar Sven Ornelis laat zich niet doen. Het is niet de eerste en wellicht ook niet de laatste keer dat Sven Ornelis onder vuur ligt. Als bekende persoon is hij in de ogen van de actievoerders wellicht een dankbaar slachtoffer. Ornelis heeft veel volgers, heeft een blog én is radiopresentator. De actievoerders hopen wellicht op meer aandacht in de pers en dat lijkt hen te lukken. Ik ga klaar en duidelijk zijn: ik zwicht voor geen enkele vorm van extremisme. Ik verwijder alle haat-boodschappen van m’n sociale media. En wie mij privé aanvalt blokkeer ik meteen”, schrijft Sven Ornelis.



Maar Ornelis waarschuwt hen ook: “ “En als jullie nog één stap verder gaan dan dien ik onmiddellijk klacht in bij de gerechtelijke instanties. Ik heb veel respect voor de rechten van dieren, en voor mensen die daar voor ijveren. Ik heb veel respect voor vegetariërs en veganisten. Dat jullie deze persoonlijke keuze maken om geen dieren meer te eten, snap ik, en waardeer ik. Ik eet zelf ook minder en minder vlees. Ik krijg daar zelfs soms kritiek voor, wanneer ik weer eens vegetarisch kook. Sommige mensen vinden me dan een watje. Ik niet. Ik hoef niet elke dag vlees. En als ik een product als foie royale mee kan promoten als alternatief voor foie gras, zal ik dat doen. Maar durf mij niet te bedreigen of te intimideren. Ik ben een mens met een eigen mening en ik heb m’n eigen rechten. Die op vrije meningsuiting bijvoorbeeld. En wie me probeert daarin tegen te houden, zal van een kale reis terugkomen. Nooit, lees duidelijk: nooit of te nimmer zal ik toegeven aan jullie bedreigingen”, besluit Sven Ornelis resoluut.



Bron: wouldbechef.be .

Bio van Sven Ornelis

Meer Over:

Sven Ornelis