.
Sven Ornelis
zaterdag 9 december 2023

Sven Ornelis: “Mijn liefde voor koken komt van haar”

Ze hebben een kookboek klaar

Sven Ornelis en zijn mama Anny hebben samen een kookboek uitgebracht. Het boek kreeg de toepasselijke titel: ‘Mijn Mama’s Kookboek’ en is een boek vol nostalgische gerechten en gepimpte versies van de gerechten.

“Mijn grote liefde voor lekker eten komt sowieso van mijn moeder. Thuis, maar ook bij mijn oma, heb ik altijd superlekker gegeten. Mémé Julia was een topchef. Ze toverde met de simpelste producten de smakelijkste gerechten op tafel. Als kleine Sven werd mijn passie voor koken aangewakkerd wanneer ik mocht helpen met het bereiden van een koude schotel of ik gezichtjes mocht tekenen op beschuiten. Eigenlijk deed ik precies wat mama's drie kleinkinderen nu doen. Mama heeft haar kookkunsten van haar moeder geërfd. Ze is een geweldige hobbykok”, vertelt Sven aan Primo.

En dat is iets wat Anny alleen maar kan bevestigen. Mémé Julia was voor haar de ongekroonde koningin van het koken met restjes.

“Brood bijvoorbeeld. Dat werd van het eerste tot het laatste sneetje benut, op een lekkere manier. Een goeie gewoonte die Sven heeft overgenomen.”