.
Sven Ornelis en Anke Buckinx
maandag 3 juni 2024

Sven Ornelis lanceert nieuw boek ‘Mijn Barcelona’

De stad waar hij graag vertoeft.

Radio- en mediapersoonlijkheid Sven Ornelis onthult zijn diepe liefde voor Barcelona in zijn nieuwste boek ‘Mijn Barcelona’. Ornelis, al dertig jaar een fervente fan van de Catalaanse hoofdstad, deelt zijn passie, ervaringen en favoriete plekjes in deze heel persoonlijke reisgids.

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in zijn eigen flat in het centrum van Barcelona, besloot Ornelis zijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm. "Dit is geen typische reisgids," legt hij uit. "Maar eerder een persoonlijke vertelling van mijn eigen ervaringen en favoriete ontdekkingen in Barcelona. Mensen vragen me via mijn sociale media constant culinaire en andere tips over deze wonderlijke stad, en nu heb ik ze verzameld in een prachtig boek waar ik erg trots op ben."

Sven Ornelis benadrukt dat zijn boek ‘Mijn Barcelona’ volledig subjectief is, en dat lezers zijn eigen perspectief op de stad zullen ontdekken. "Ik deel mijn favoriete restaurants, wandelingen en verborgen pareltjes die mij persoonlijk aanspreken," zegt hij. "Maar ik heb ook tips van vrienden en lokale bewoners opgenomen om een breed scala aan ervaringen te bieden."

In zijn ochtendshow op Joe, op zijn culinaire website Would Be Chef, in zijn columns in De Zondag, en zeker op zijn sociale media heeft Ornelis zijn passie voor Barcelona al vaak geuit. "Dit boek is een liefdesverklaring voor de stad die mij zo gelukkig maakt," zegt hij. "Ik hoop dat lezers net zo geïnspireerd raken als ik om deze prachtige stad op een andere manier te verkennen."

‘Mijn Barcelona’ belooft lezers een authentieke kijk op de metropool, doorspekt met Ornelis' enthousiasme en liefde voor het leven in Barcelona. Sven Ornelis is met meer dan dertig radiojaren op de teller de langst presenterende ochtend-DJ van Vlaanderen. Elke dag maakt hij honderdduizenden luisteraars wakker samen met Anke Buckinx op Joe tussen zes en tien. Daarnaast is Sven ook party-DJ, columnist bij De Zondag en foodie. Sven schreef verschillende kookboeken onder de naam ‘Would Be Chef’ en heeft sinds jaar en dag een gelijknamig foodplatform waarop hij recepten, culinair nieuws, en restaurantbesprekingen deelt: wouldbechef.be.

‘Mijn Barcelona’ van Sven Ornelis is exclusief te koop via www.silenro.be voor 30 euro. Het boek is net als ‘Waarom Wandelen’ en ‘Mijn Mama’s Kookboek’ enkel online verkrijgbaar.

Bio van Sven Ornelis

Meer Over:

Sven Ornelis