.
Sven Ornelis en Anke Buckinx
maandag 30 oktober 2023

Sven Ornelis: “Je zou denken dat er veel conflicten zijn”

Het valt best mee

Anke Buckinx en Sven Ornelis vormen al een aantal jaren een goed radioduo. De twee kennen elkaar ondertussen door en door en Anke moet toegeven dat Sven beter met haar emotionele buien om kan dan haar eigen lief.

“Ik heb jarenlang met Kürt Rogiers de ochtendshow gedaan bij Q en dat was ook supertof. Maar we waren twee mannen van dezelfde leeftijd met hetzelfde denkpatroon. Omdat Anke en ik allebei heel anders zijn, kunnen luisteraars makkelijker allemaal bij ons aansluiten. Anke is van de gefrituurde hap, ik hou van culinaire hoogstandjes. Ik ben gelukkig zonder kinderen waardoor ik mijn zin kan doen, terwijl bij Anke alles rond het gezin draait”, zegt Sven in Story.

De twee hebben als duo een hoge herkenbaarheidsfactor. Hun luisteraars herkennen zich altijd wel in één van de twee. En net dat maakt hen zo populair.

“Je zou misschien denken dat er zo meer conflicten zijn, maar dat is niet zo. We gaan nooit iets op elkaars terrein inpikken. Als er een discussie is over kinderen, bemoei ik mij daar niet mee.”