.
Sven Ornelis en Anke Buckinx
zondag 11 oktober 2020

Sven Ornelis: ik ben het ook kotsbeu

Sven Ornelis begrijpt de frustraties die er momenteel zijn. 


Sven Ornelis heeft het dit weekend op zijn blog over de Antwerpse cafébaas die zo slim was om zijn café na middernacht terug te openen nadat hij amper een uur eerder zijn café sloot. Natuurlijk liep die man tegen de lamp.

Hij sloot z’n zaak netjes om elf uur, zoals dat hoort. Maar vijf minuutjes over middernacht ging de zaak gewoon weer open. Strikt genomen slim gezien. Naar de letter van de wet wellicht juist geredeneerd. Maar zo zag de politie het niet. Die hield alles in de gaten, en viel na middernacht binnen om processen verbaal op te stellen, en het café definitief te sluiten. Het valt te vrezen dat “La Suite” de komende dagen niet meer open zal mogen gaan, schrijft Sven Ornelis zondag op zijn blog Wouldbechef.be .

De Joe-presentator begrijpt de beslissing van de cafébaas, de verliezen in de horeca zijn dan ook gigantisch. Maar in Antwerpen en de rest van Vlaanderen kunnen de cafés (voorlopig) nog open. Ik hou m’n hart vast voor wat er ons de komende weken en maanden weer te wachten staat. In Brussel zijn de cafés en theehuizen al helemaal op slot, al minstens voor een maand. Volgt de rest van het land ook? Gaan de restaurants straks ook op slot? En hoe zit dat met de winkels?, vraagt Sven Ornelis zich af.

Zelf is Sven Ornelis voorlopig gespaard gebleven van corona, maar het komt volgens hem echt wel dichtbij, dat merkt hij in zijn eigen omgeving. De presentator begrijpt de frustratie van de Antwerpse cafébaas, maar daar stopt het dan ook. Ik begrijp uw frustratie volledig, ik deel ze met u, ik ben het ook kotsbeu. Maar door er de kantjes af te lopen gaan we corona niet klein krijgen, vrees ik, schrijft Sven Ornelis nog. Ik denk dat er weinig begrip zal zijn bij de mensen die werken in de zorg, bij mensen die ziek geweest zijn, of iemand verloren zijn aan dit rotvirus, bij risicopatiënten en bij de vele honderdduizenden mensen die zich wel aan de regels proberen te houden, besluit Sven Ornelis op Wouldbechef.be .