.
Sven Ornelis
zondag 20 september 2020

Sven Ornelis: ik ben dit zo beu

Emmer van Sven Ornelis loopt over.


“Ben corona zooooo beu”, schreef Sven Ornelis zaterdag op Instagram. Hij had echt een baalmoment. De presentator en dj brengt zijn weekendje in Poperinge door en verblijft daar op hotel. Sven zijn goede humeur verdween toen hij aan de onbijtruimte kwam en hij merkte dat hij zijn mondmasker vergeten was. “Ik had opnieuw zo’n ongelofelijk baalmoment. Herken je dat? Zo’n moment waarop je denkt: dit duurt gewoon al veel te lang”, schrijft Sven Ornelis op Wouldbechef.be . “Die corona hangt zo onwaarschijnlijk mijn keel uit. En het rare is: ik ben maandenlang één van de trouwste volgers geweest van elke regel. Zonder veel moeite, integendeel zelfs. Van maart tot juni ben ik zelfs niet naar de winkel geweest, alles werd online besteld en thuis geleverd. Ik maakte zelfs radio van bij ons thuis. We hebben echt nul personen gezien. En iedereen die zich niet aan de regels hield vond ik schandalig bezig, want voor onze gezondheid moesten we offers brengen.”

Sven Ornelis wil weer knuffelen, hij wil weer naar zijn favoriete Barcelona, wil weer leven zoals het altijd geweest maar beseft tegelijk ook dat dat niet voor meteen zal zijn “De regels zijn er niet zomaar, het virus blijft voorlopig even sterk, en kan ongemeen hard toeslaan. Ook in mijn omgeving zijn mensen al heel erg ziek geworden, en de vader van één van m’n beste vrienden is overleden aan corona. Het is geen lachertje. Het blijft heel ernstig. En we moeten het personeel in de zorg blijven steunen en ontlasten door ons aan de regels te houden.”

Maar soms loopt ook de emmer van Sven Ornelis over, zo’n moment heeft iedereen wel eens, hij hoeft zich er dan ook niet voor te schamen. “Soms ben ik het zo ontzettend beu dat ik me boos en opstandig voel en denk: laat ons maar gewoon leven, en we zien wel wat er dan gebeurt… Het is geen slimme gedachte, en ze waait dan ook wel weer over. Maar ik heb ze wel af en toe eens, omdat dit nu al zo lang duurt. Ik weet dat we nu niet mogen opgeven, en dat de winter straks nog een hele zware periode wordt. We slaan er ons ook wel weer door zeker? Maar makkelijk is het allemaal niet. Voor niemand.”

Net zoals heel wat andere mensen snakt Sven Ornelis naar het moment dat wij vrienden en familie weer probleemloos kunnen knuffelen en kussen, dat we zonder mondmasker naar de winkel kunnen en weer gezellig na het sporten wat in de cafetaria kunnen bijkletsen. “Ik voel dat meer en meer mensen snakken naar een leven zonder die ellendige covid, en zonder regeltjes en beperkingen van onze vrijheid waar we zo aan gehecht zijn. Maar voor wanneer zal dat zijn?”, vraagt Sven Ornelis zich hardop af.

U leest het volledige verhaal op Wouldbechef.be , de blog van Sven Ornelis.

Download onze app voor iOS of Android

Bio van Sven Ornelis

Meer Over:

Sven Ornelis