.
Sven Ornelis
woensdag 20 december 2023

Sven Ornelis: “Het kwam allemaal een beetje samen”

Het is een unieke samenwerking

Sven Ornelis en zijn mama Anny hebben een kookboek klaar. In het kookboek vind je allerlei traditionele gerechten die toch net dat tikkeltje anders zijn. Een top idee van Sven en zijn mama.

“Het kwam allemaal een beetje samen. Het ondernemerschap zit in mij, ik heb vorig jaar mijn eigen uitgeverij opgericht. En ik ben opgegroeid met lekker eten van mijn mama en twee grootmoeders. Al was het vooral mémé, de moeder van mijn mama, die fantastisch goed kon koken. Met restjes kon zij de lekkerste gerechten maken. En bij mama mocht ik ook altijd helpen in de keuken, zo is die liefde voor koken ontstaan. Dit is nu mijn derde kookboek”, vertelt Sven aan Dag Allemaal.

De radiopresentator is dol op de kookkunsten van zijn mama en hij wilde Vlaanderen dan ook graag laten kennismaken met die heerlijke recepten.

“Ik merk altijd hoe enthousiast iedereen is over haar klassieke gerechten. Dat is nostalgie, hé. Als je mij vraagt wat ik als laatste avondmaal wil... Dan hoef ik niet iets uit het beste restaurant ter wereld, dan ga ik naar mama voor haar witloofrolletjes. Omdat die verrukkelijk zijn, en ook omdat daar voor mij veel herinneringen aan vasthangen.”