.
Sven Ornelis
maandag 14 september 2020

Sven Ornelis herziet mening over circulatieplan

Vier jaar geleden een hel, nu geen vuiltje aan de lucht.


Vier jaar nadat Sven Ornelis snoeihard uithaalde naar het circulatieplan van de stad Gent, heeft de presentator zijn mening herzien. Op zijn blog Wouldbechef.be geeft Sven Ornelis toe dat hij er nu anders over denkt. Nu de Joe-presentator in Lochristi woont, neemt hij wel eens een taxi of de fiets om naar Gent te trekken. Blijkbaar heeft Sven samen met zijn partner er al heel wat leuke zaken ontdekt.



“Mijn partner, die veel minder conservatief is als ik, en heel erg openstaat voor alle evoluties die de wereld properder, diverser en milieuvriendelijker kunnen maken, keek er al naar uit om dichter bij Gent te wonen, er veel te winkelen en te lunchen. Ik zelf dacht nog altijd, een beetje cynisch: “gezellig, met dat circulatieplan. Mij zien ze daar niet.” Maar schepen Filip Watteeuw zal nu opnieuw in z’n handen wrijven, zijn 1-0 bij onze vorige confrontatie in 2016, wordt vandaag een 2, of 3-0…”, schrijft Sven Ornelis op zijn blog.



De afgelopen weken heeft Sven Ornelis de andere kant van Gent leren kennen en hij ziet ook heel wat positieve dingen in de stad. “Ik ben Gent aan het herontdekken als nooit tevoren. Dat heeft met vanalles te maken. Er zitten in Gent gewoon prachtige restaurants en brasserieën, en ik wil er zoveel mogelijk gaan ontdekken. Gent heeft veel hippe en leuke eetconcepten, en je kunt er ook heerlijk gastronomisch eten. Dat wil ik natuurlijk niet missen”, geeft Sven met plezier toe.



Dat door heel wat mensen vervloekte circulatieplan blijkt nog niet zo slecht te zijn, weet Sven Ornelis. “Nu we toch op maar 7 kilometer wonen wou ik er toch eens omrijden. Ik rij tegenwoordig hybride trouwens (ja, meneer Watteuw), dus ik kon lekker op de batterij naar de stad bollen. Maar ik was wel benieuwd of shoppen in de stad moeilijk of makkelijk zou gaan. Wat bleek: ik gleed zonder iets van verkeersproblemen dankzij Waze recht naar het centrum van Gent. En vlak om de hoek bij Joost Arijs, op een pleintje, was toch wel een parkeerplek vrij. En ik ontdekte zelfs dat de eerste 20 minuten parkeren daar gratis waren. Ruim tijd genoeg om een taartje en wat lekkere macarons te kopen en terug de stad uit te rijden. Hoe makkelijk ging dat?”



Fan van het circulatieplan zal Sven Ornelis wellicht nooit worden, maar het zal hem in geen geval weerhouden om nog vaak naar Gent te rijden of zelfs te wandelen. “Veel last heb ik persoonlijk dus niet van het circulatieplan, ik kan fietsen, met de taxi gaan, of m’n auto parkeren in één van de parkings, zelfs gratis bovengronds als het maar voor 20 minuutjes is. Het door mij zo verfoeide circulatieplan houdt me vandaag in elk geval niet meer tegen om de stad volop te herontdekken. Het is niet erg om zoiets toe te geven, zelfs jaren na een kritische tweet”, besluit Sven Ornelis. Dat zullen we in Gent - en vooral de aanhangers van het circulatieplan - graag lezen.

Bio van Sven Ornelis

Meer Over:

Sven Ornelis