.
Sven Ornelis en Anke Buckinx
maandag 26 juni 2023

Sven Ornelis: “Dat was niet mijn meest gelukkige periode”

Het was niet zijn keuze

Sven Ornelis is 50 geworden en heeft al heel wat bereikt in zijn leven. Maar er zijn toch bepaalde dingen die hem net iets trotser maken dan andere dingen.

“Wat in mijn jeugd bepalend is geweest, is dat ik een brief naar de Russische president Gorbatsjov heb gestuurd en antwoord heb gekregen. Later heb ik met hem gepraat toen hij op staatsbezoek in Nederland was. Dat heeft grote indruk op mij gemaakt en het heeft veel teweeggebracht. Ik ben toen ook geïnterviewd door Michel Follet en ik vertelde hem dat ik graag radio wou maken. Zo is de carrièrebal aan het rollen gegaan”, klinkt het tevreden bij Sven in Dag Allemaal.

Sven is een optimist en heeft dan ook van niks spijt in zijn leven. Hij trekt tijdig te stekker eruit als iets niet juist zit.

“Ik kies er bewust voor om positief te blijven. Toen ik van de ochtendshow ben gehaald bij Qmusic, was dat niet mijn eigen keuze. Ik ben dan een jaar programmadirecteur geweest bij Q, dat was absoluut niet de gelukkigste periode in mijn leven. Toch blik ik positief terug, want zo ben ik in contact gebleven met radio en een jaar later mocht ik de ochtendshow van Joe presenteren.”

Bio van Sven Ornelis

Meer Over:

Sven Ornelis