.
Sven Ornelis
zondag 27 september 2020

Sven Ornelis: “Liefste voetballers, hou u misschien een beetje in”

Dit ziet Sven Ornelis met pijn in het hart gebeuren.


Sven Ornelis heeft het in zijn column in De Zondag over het vieren van een doelpunt op de voetbalvelden. De radiomaker begrijpt niet dat bekende koppen bij het maken van een doelpunt elkaar in deze coronatijden bespringen en knuffelen. “Er is niets mis met het tonen van affectie en zeker niet op feestelijke momenten. Alleen zitten we natuurlijk nog middenin de corona. En dat voelt toch een beetje vreemd, wanneer je na elke goal die fysieke ontlading ziet”, schrijft Sven Ornelis.



“Een klein tikje van dat gevoel voor drama zou niet misplaatst zijn wanneer het over Covid-19 gaat. Hou op zo’n moment, met al die camera’s op jullie gericht, misschien een klein beetje meer afstand, op zo. Die anderhalve meter is moeilijk tijdens het spelletje zelf, maar bij het vieren van een doelpunt zou dat toch wel iets minder lijfelijk moeten kunnen?”, gaat Sven Ornelis.



Vorige week werd de mama van Sven 72 jaar en dat werd gevierd. Maar haar na zeven maanden een knuffel geven, dat was verboden. “Op zo’n moment denk ik: stonden mijn mama en ik maar op een grasveld met 20 anderen, en had ze die stomme bal maar keihard tegen een net geknald, dan had ik haar wél eens mogen knuffelen, gaat Sven Ornelis in De Zondag verder.



De logica van de coronamaatregelen is ver weg, zoveel is duidelijk. Koning voetbal mag duidelijk meer.

Bio van Sven Ornelis

Meer Over:

Sven Ornelis