.
News Image

Sven Gatz ontmoet Helden van Hier

Opnames Duitse versie van Helden Van Hier starten deze week.


Sven Gatz is even een ‘Held van Hier’. De Vlaamse Minister van Media en Cultuur bezocht woensdag in Gent het brandweerkorps van Brandweerzone Centrum, waar productiehuis Geronimo op dit moment een tweede seizoen draait van de realityreeks Helden Van Hier: Door Het Vuur. Dat nieuwe seizoen is vanaf volgende week woensdag 7 september 2016 om 21.40 te zien bij VTM. De minister reed samen met de cameraploeg achter de brandweer en de ambulance aan bij twee interventies.



Sven Gatz draait twee dagen mee bij productiehuis Geronimo. Zo hoopt hij meer inzicht te krijgen in de wereld van kleine, onafhankelijke productiehuizen die content leveren aan de verschillende Vlaamse zenders. Het bezoek van de minister valt net samen met de start van de opnamen van de Duitse versie van Helden van Hier: Door het Vuur. De reeks wordt opgenomen bij een brandweerpost in de buurt van Keulen en zal FEUER UND FLAMME heten.



De Duitse zender WDR kocht het format aan van Geronimo, het Belgische productiehuis dat in 2015 al een eerste serie van Helden van Hier: Door het Vuur afleverde voor VTM en nu dus een tweede seizoen draait. Ook met Nederland lopen volop gesprekken over een lokale versie en op de Oostenrijkse tv waren eerder al de zes originele afleveringen voor VTM te zien in een speciaal in het Duits gedubde versie.



Dat een Vlaams realityconcept aan het buitenland wordt verkocht, is vrij uitzonderlijk. Maar Helden van Hier: Door het Vuur is dan ook heel vernieuwend, met zijn unieke beelden, uitgekiende montage en verrassende soundtrack. “Ik denk dat buitenlandse zenders onder de indruk zijn van onze heel filmische aanpak en vooral van onze technische kennis”, zegt Emmanuel Vanderjeugd van Geronimo. “Speciaal voor de eerste reeks ontwikkelden we samen met een Nederlands bedrijf een speciale vuurvaste camera, die op de helm van een brandweerman kan geplaatst worden en de kijker dus zo middenin een brand kan nemen. Zo krijg je een uniek perspectief. En dat trekt nu veel zenders over de streep.”



De Duitse reeks Feuer Und Flamme zal vermoedelijk begin 2017 worden uitgezonden. Bij Geronimo is nu ook een eerste spin-off van Helden van Hier in de maak: In de Lucht. Een reeks waarin de hulpverleners van de MUG-helikopter in het zuiden van West-Vlaanderen van dichtbij gevolgd worden.


Bekijk ook deze items over Helden van Hier: Door het Vuur:

Bio van Sven Gatz

Meer Over:

Sven Gatz