.
News Image

Sven Gatz krijgt Theater M niet klein

Ondanks wegvallen structurele subsidie pakt Theater M groots uit.

Theater M opent straks zijn zesde seizoen in Mechelen. Ondanks de ‘onterechte’ en volgens Theater M vooral ongegronde afkeuring van hun structureel subsidiedossier is hun programmatie toch eentje om U tegen te zeggen. Dit hebben wij uiteraard mede te danken aan tal van partnerships (met o.a. Cronos en Moonbeat). Ook schepen van cultuur Bjorn Siffer en de stad Mechelen danken wij die ons wel erkennen en deels ondersteunen net als diverse andere provinciale ondersteuningen, klinkt het bij Theater M.



Onze missie en visie blijft nog steeds dezelfde. Wij maken 4 eigen creaties: Nederlandstalig werk, in huis geschreven en geproduceerd, met vaak een sociaal-maatschappelijke inslag. En met tal van nieuwe samenwerkingen en participatie van heel wat nieuwe doelgroepen. Nog steeds is onze rode draad dat we streven naar een grote toegankelijkheid en zoeken we naar nieuwe maatschappelijke verhoudingen tot ons publiek en naar de maatschappelijke context in onze creaties. Meestal overgoten met een goede dosis humor! Daarvoor staat theater M! Naast dit creatieve karakter blijft uiteraard ook het receptieve karakter van theater M onder de vorm van heel wat partnerships met andere productiehuizen, theaters en individuele kunstenaars voor het samenstellen van een boeiende en verrassende gastprogrammatie. Nieuw bij theater M zijn onze ‘theater M intiem’-voorstellingen. Deze vinden plaats in onze 17deeeuwse-gewelfde kelderruimte en niet in onze theaterzaal. Dit seizoen nemen we het publiek mee in onze kelder voor twee poëzieavonden en verteltheater van Marilou Mermans




Vier eigen producties en dat zijn Het zotte geweld met Annelies Boel en Kristof Goffin, Stück 3571 met Stefan De Waele, Vuyle Partye met Helga Van der Heyden, Wim Peters en Yves De Lathauwer en Vakantieliefdes met Marilou Mermans, Celia Bogaert en Evelien Lauwers.