.
News Image

Sven Gatz geeft 150.000 euro aan Judas TheaterProducties

Sven Gatz geeft Judas TheaterProducties projectsubsidies.


Heugelijk nieuws voor Judas TheaterProducties! Minister van Cultuur Sven Gatz maakte vandaag bekend dat het productiehuis €150000 aan projectsubsidies zal ontvangen. Hiermee wil Judas TheaterProducties volgend seizoen de muzikale voorstelling “Iedereen beroemd” op de planken brengen, gebaseerd op de gelijknamige film van Dominique Deruddere. Maar voor het zover is, trekt het gezelschap eerst nog heel Vlaanderen rond met hun intieme musicalcreatie “Goodbye, Norma Jeane”.Op donderdag 30 juni 2016 maakte Vlaams minister van Cultuur Sven Gatz de structurele subsidies voor de periode 2017-2021 bekend. Judas TheaterProducties (JTP) viel daarbij uit de boot. Een verlies dat hard aankwam bij het musicalhuis, bekend van musicalcreaties als “Lelies”, “Josephine B.”, “Pauline & Paulette” en “De Rozenoorlog”. Met behulp van een benefiet en de steun van het publiek kon JTP afgelopen seizoen doorkomen. Deze financieringsbronnen volstaan helaas niet om elk jaar een nieuwe creatie te bekostigen, daarvoor zijn bijkomende hulpmiddelen nodig.


En die extra financiering kreeg Judas TheaterProducties vandaag in de vorm van projectsubsidies. Minister Gatz besliste om deze keer wel te investeren in een musicalproject en kende het productiehuis €150000 toe. Deze middelen zal JTP aanwenden om een muzikale feelgood voorstelling te maken van de voor een Oscar genomineerde film “Iedereen Beroemd” van Dominique Deruddere.
In “Iedereen Beroemd” doet de 17-jarige Marva (in de film gespeeld door Eva Van Der Gucht) voortdurend vruchteloos mee aan zangwedstrijden. Haar werkloze vader ontvoert daarop de populairste zangeres van het land in de hoop toegang te krijgen tot de media om zijn zelfgeschreven nummer Lucky Manuelo, gezongen door zijn dochter Marva, in de hitparades te krijgen. De voorstelling gaat op 17 februari 2019 in première in Theater Elckerlyc in Antwerpen. De ticketverkoop start binnenkort. De cast en het creatieve team blijven voorlopig nog even geheim.
“Goodbye, Norma Jeane” is een musicalcreatie van Judas Theaterproducties met een script van Allard Blom, muziek van Sam Verhoeven en regie door Martin Michel. De topcast bestaat uit niemand minder dan Anne Mie Gils, Ann Van den Broeck en “Steracteur, Sterartiest”-winnaar Michiel De Meyer. Zij worden muzikaal begeleid door Thomas Vanhauwaert en Laure Campion. De musical was van 9 februari tot en met 5 maart 2017 te zien in de Rode Zaal van het Fakkeltheater in Antwerpen en trekt vanaf 17 januari op tournee door Vlaanderen.Praktisch

Op tournee door Vlaanderen van 17 januari tot en met 24 maart 2018.


Cast: Ann Van den Broeck – Anne Mie Gils – Michiel De Meyer

Muzikale begeleiding: Thomas Vanhauwaert – Laure Campion

Meer info op www.judas.be .