.
Sven De Ridder
dinsdag 5 december 2023

Sven De Ridder: “Je mag al blij zijn dat je iets krijgt”

Dat doet hij nooit

Op dit moment is Sven De Ridder druk aan het repeteren voor zijn nieuwe theaterstuk ‘Secret Santa’. Ieder jaar maakt hij met De Sven De Ridder Compagnie een nieuw theaterstuk rond kerst, een traditie tijdens de gezelligste periode van het jaar.

Sven heeft al vaak op de set gestaan en daar zijn wel al eens gênante dingen gebeurd. Maar één voorval is hem het meest bijgebleven.

“In het begin van mijn carrière hadden slechts een paar mensen een mobiele telefoon. Er was één acteur die altijd telefoon kreeg tijdens het draaien. Hij beweerde dat het zijn Amerikaanse agent was. Tot ik en wat collega's hem stiekem opbelden en hij nietsvermoedend in het Engels begon te ratelen. Sindsdien gebeurde het niet meer”, lacht Sven in Nina.

Kerst is altijd een mooie periode voor Sven en zijn gezin. En dan kunnen cadeautjes niet ontbreken. Maar gekregen cadeaus zal Sven nooit doorgeven als hij ze niet leuk vindt.

“Je mag al blij zijn dat je iets krijgt. Ik vertelde m'n schoonvader, die jammer genoeg overleden is, dat ik enorm van opera hou. Bleek hij een échte kenner. Zijn eerste cadeau aan mij was Opera for Dummies. Na het lezen besefte ik dat ik er niets van kende. Touché."