.
Sven De Ridder
dinsdag 12 december 2023

Sven De Ridder: “Ik voelde wel dat er iets scheelde”

Maar hij zag het niet helemaal aankomen

Sven De Ridder is een gelukkig man. Hij heeft een fantastisch gezin, hij heeft heel wat werk als acteur en zijn theatergezelschap ‘De Sven De Ridder Compagnie’ scoort het ene succes na het andere.

Maar er zijn ook momenten geweest waarop Sven het erg moeilijk heeft gehad. Zoals de periode waarin zijn ouders Ruud De Ridder en Jane Peter uit elkaar gingen.

“Je denkt: je bent 30 en dat doet je niets, want je leidt je eigen leven. En aanvankelijk was dat ook zo. Maar een paar maanden later kwam de terugslag, omdat er toch een fundament leek weggeslagen. Een fundament van een fantastische jeugd met ongelooflijk toffe ouders. Ik zou mijn jeugd direct willen overdoen, dat is die nostalgicus in mij”, vertelt hij in De Morgen.

Geheel als een verrassing kwam de breuk niet. Hij had het wel een beetje voelen aankomen. Maar toch was het niet leuk om te horen.

“Ik had wel gevoeld dat er iets scheelde, maar nooit gedacht dat het ooit zover zou komen, dat er effectief een keuze gemaakt zou worden door de een of door beiden. En achteraf bekeken denk ik dat ik er anders mee had moeten omgaan, vooral tegenover mijn moeder dan. Omdat het haar beslissing niet was. En omdat ik op dat moment misschien niet empathisch genoeg was. In haar laatste jaren heb ik mij wel verontschuldigd, omdat ik destijds niet doorhad hoeveel pijn die scheiding haar deed.”